18.9 C
Athens

Υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών ο Θεοχαρόπουλος

Εισηγήθηκε την υπερψήφιση της Συμφωνίας στην Κεντρική Επιτροπή της ΔΗΜΑΡ • Αναμένονται εξελίξεις με το ΚΙΝ.ΑΛ.

Με εισήγηση υπερψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών προσήλθε στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΔΗΜΑΡ, ο αρχηγός του κόμματος, Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη συνεδρίαση της εκτελεστικής επιτροπής εγκρίθηκε η εισήγηση προς την κεντρική επιτροπή του κόμματος για την ψήφιση της συμφωνίας των Πρεσπών με ποσοστό 70% και συγκεκριμένα 11 υπέρ και 5 κατά.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέας Λοβέρδος μιλώντας στην τηλεοπτική εκπομπή «Ακραίως» σημείωσε: «Οι 19 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είμαστε κατά της συμφωνίας. Όλες οι αναστατώσεις ενός ή δύο ανθρώπων θα εξαφανιστούν».

Αποκάλυψε ακόμα πως «αν ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει γνώμη υπέρ της συμφωνίας των Πρεσπών ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν θα είναι στην επιτροπή της Βουλής. Θα αντικατασταθεί από τον κ. Σκανδαλίδη».

Ξεκαθάρισε πως «θα υπάρξουν συνέπειες για όποιον ψηφίσει υπέρ των Πρεσπών», προσθέτοντας πως «αν υπάρξει απόκλιση θα αντιμετωπιστεί στο πλαίσιο που έχει πει η κ. Γεννηματά».

«Δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε. Όταν λέει η κ. Γεννηματά ότι θα υπάρξουν συνέπειες τεκμαίρεται ότι ο κ. Θεοχαρόπουλος θα διαγραφεί», σημείωσε ενώ ξεκαθάρισε: «Δεν θα αποφασίσω εγώ για τον Θεοχαρόπουλο».

Εκτίμησε, ωστόσο, πως ο κ. Θεοχαρόπουλος δεν θα παραμείνει στην ΚΟ της ΔΗΣΥ.

Να σημειώσουμε, πάντως, πως η κ. Γεννηματά δεν έχει θέσει ζήτημα κομματικής πειθαρχίας στο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

Ωστόσο, οι εξελίξεις με τη ΔΗΜΑΡ είναι δεδομένο πως μπορούν να φέρουν ανακατατάξεις στην ΚΟ του κόμματος. Μένει πλέον να φανεί αν οι κλυδωνισμοί που προκαλούνται μετά την απόφαση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης θα μπορούσαν να θέσουν εκτός κοινοβουλευτικής ομάδας τον κ. Θεοχαρόπουλο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς