26.5 C
Athens

Ομάρ Ελαμπντελαουί: Ένας «μεταμορφωμένος» βίκινγκ

Ο Ομάρ Ελαμπντελαουί πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν του στον Ολυμπιακό και οι αριθμοί το αποδεικνύουν περίτρανα

Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από τέσσερα χρόνια απ’ όταν ο Νορβηγός δεξιός μπακ, Ομάρ Ελαμπντελαουί προσγειώθηκε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Ολυμπιακού.

Ο δεξιός οπισθοφύλακας των ερυθρόλευκων είχε έρθει τότε ως ελεύθερος από τη γερμανική Μπραουνσβάιγκ η οποία είχε υποβιβαστεί. Ήδη, από τα πρώτα παιχνίδια του έδειξε πως θα αποτελέσει ένα σημαντικό περιουσιακό στοιχείο του Ολυμπιακού που θα ανεβάσει την αξία του, καθώς τότε ήταν μόλις 23 χρονών (ηλικία μικρή για τη θέση που αγωνίζεται).

Την πρώτη του σεζόν κατέγραψε 24 συμμετοχές, μετρώντας 2.144 λεπτά στο πρωτάθλημα στο οποίο σημείωσε ένα γκολ και μοίρασε τρεις ασίστ.

Ένας σοβαρός τραυματισμός στον αστράγαλο σε προπόνηση του Ολυμπιακού τον Μάιο του 2016 τον κράτησε εκτός αγωνιστικής δράσης για πολλούς μήνες. Ο ίδιος είχε δηλώσει: «Έγινε δύο ημέρες πριν τον τελικό Κυπέλλου. Πήδηξα για μία διεκδίκηση της μπάλας και βρέθηκα στο έδαφος. Το άκουσα να σπάει. Ήταν ένας θόρυβος πολύ άσχημος και δυνατός. Αμέσως αντιλήφθηκα πως το πρόβλημα ήταν μεγάλο και σοβαρό. Έχω περάσει δύσκολα και πιο παλιά αλλά ποτέ έτσι. Ποτέ τόσο άσχημα. Σε τέτοιες στιγμές σκέφτεσαι τα αρνητικά. Με έπιασαν τα κλάματα από τον πόνο και την απογοήτευση».

Πέρασε την πόρτα του χειρουργείου και έπειτα πέρασε το καλοκαίρι του στο Κατάρ κάνοντας συνεχή αποκατάσταση για να επανέλθει όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Όταν τελικά, επέστρεψε στην αγωνιστική δράση, δεν ήταν ο ίδιος ποδοσφαιριστής που είχαν πρωτογνωρίσει οι φίλοι των ερυθρόλευκων

Ο δανεισμός του στη Χαλ του πρώην προπονητή του Ολυμπιακού, Μάρκο Σίλβα, τον Ιανουάριο του 2017 τον βοήθησε να κάνει μια επανεκκίνηση. Έδειξε αποφασισμένος και στο κατά πολλούς κορυφαίο πρωτάθλημα στον κόσμο τα πήγε εξαιρετικά. Άλλωστε, η πειθαρχία και η μαχητικότητα είναι στοιχεία που τον χαρακτηρίζουν.

Την εφετινή σεζόν ο Ομάρ όχι μόνο έχει επανέλθει και θυμίζει τον Νορβηγό της πρώτης χρονιάς, αλλά είναι ακόμα καλύτερος! Μετρώντας 1436 λεπτά στο πρωτάθλημα και καταγράφοντας στο κοντέρ του 15 συμμετοχές, έχει σημειώσει δύο γκολ και τέσσερις ασίστ. Για να αντιληφθούμε τη διαφορά, τις προηγούμενες τρεις σεζόν του, σε 41 συμμετοχές είχε τρία γκολ και δύο ασίστ!

Τα νούμερα τις περισσότερες φορές λένε την αλήθεια. Η εικόνα στο χορτάρι, όμως, πάντα θα λέει πολλά περισσότερα: συνεχή ανεβάσματα στη δεξιά πτέρυγα, συνεργασίες με τον μεσοεπιθετικό που αγωνίζεται στην πλευρά του, σταθερός στην άμυνα και δυνατός στις μονομαχίες (15 κλεψίματα μετρά φέτος και έχει δρόμο ακόμα η σεζόν).

Ο Πέδρο Μαρτίνς και οι άνθρωποι του Ολυμπιακού ποντάρουν πολλά πάνω του. Η Σαουθάμπτον και η Σέλτικ θα επιμείνουν μέχρι το φινάλε του Ιανουαρίου για την απόκτησή του, ωστόσο μοιάζει δύσκολο να παραχωρηθεί αυτή τη στιγμή ένας από τους ποδοσφαιριστές με τη μεγαλύτερη επίδραση στο επιθετικό παιχνίδι των ερυθρόλευκων.

Για τον ίδιο το σημαντικό είναι ότι επέστρεψε, καθιερώθηκε και πάλι στον Ολυμπιακό. Δούλεψε σκληρά, δεν τα παράτησε στην πρώτη μεγάλη δοκιμασία που πέρασε και ανταμείφθηκε. Τα οκταψήφια νούμερα που ακούγονται για την απόκτησή του, αποδεικνύουν και την αξία του 27χρονου μπακ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς