17.3 C
Athens

Παραβίασε… ανοιχτές θύρες ο ΠΑΟΚ!

Η κακή εμφάνιση των δύο γκολκίπερ του Πανιωνίου διευκόλυνε το έργο του ΠΑΟΚ (3-0 τον Πανιώνιο) περισσότερο και από την αποβολή του Μακρύλλου στο 41'

Χωρίς να πιάσει υψηλά επίπεδα απόδοσης, ο ΠΑΟΚ επιβλήθηκε με 3-0 του Πανιωνίου στην Τούμπα και διατήρησε το προβάδισμα των οχτώ βαθμών του στην κορυφή.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 11′ της αναμέτρησης όταν ο Μπίσεσβαρ με εξαιρετική ενέργεια «άδειασε τον προσωπικό του αντίπαλο και με ωραίο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κότνικ. Με αυτό το γκολ ο Ολλανδός… γιόρτασε την ανανέωση του συμβολαίου του με τον ΠΑΟΚ.

Αν και διατήρησε τα «ηνία» του αγώνα ειδικά στο πρώτο ημίωρο, ο Πανιώνιος κατάφερε να ισορροπήσει στο παιχνίδι. Στο 28′ ο Μακρύλλος με δυνατό σουτ εκτός περιοχής προσπάθησε να απειλήσει τον Πασχαλάκη, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι και πέρασε ελάχιστα άουτ.

Ο ίδιος παίκτης έμελλε να είναι ο πρωταγωνιστής στη συνέχεια του αγώνα. Δύο φάουλ του σε προσπάθειες αντεπίθεσης του ΠΑΟΚ (32′, 40′) του κόστισαν τη συμμετοχή του στο υπόλοιπο παιχνίδι, καθώς αποβλήθηκε με δύο κίτρινες κάρτες.

Ο Πανιώνιος που «κλείστηκε» περισσότερο στα καρέ του, είδε τον Βιεϊρίνια να σουτάρει εκτός περιοχής στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου και να διαμορφώνει το 2-0. Ευθύνη φέρνει και ο τερματοφύλακας των «κυανέρυθρων» στη συγκεκριμένη φάση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε ακόμα περισσότερο με τον ΠΑΟΚ ουσιαστικά να κάνει περισσότερο διαχείριση του υπέρ του αποτελέσματος.

Στο 69′ ο Μανοΐλοβιτς έχασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του στο φαινομενικά αδύναμο σουτ του Σάκχοφ και η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου έκανε το 3-0.

Συνολικά, ο «Δικέφαλος του Βορρά» δεν απειλήθηκε, ειδικά από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα. Ωστόσο, τα λάθη των Κότνικ και Μανοΐλοβιτς του… άνοιξαν τον δρόμο και του έδωσαν ένα ακόμη τρίποντο στο ενεργητικό του στην προσπάθεια που κάνει για κατάκτηση του εφετινού πρωταθλήματος.

ΠΑΟΚ (Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Βιεϊρίνια (79′ Λύρατζης), Κρέσπο, Βαρέλα, Τόσκα, Σάκχοφ, Μαουρίσιο (75′ Καρέλης), Ελ Καντουρί, Λημνιός (67′ Ζαμπά), Μπίσεσβαρ, Ακπόμ.

Πανιώνιος (Μάντζιος): Κότνικ (46′ Μανοΐλοβιτς), Σαραμαντάς, Σταυρόπουλος, Ντομίνγκες, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μακρύλλος, Κότσιτς, Σίντι Αλί (76′ Μανθάτης), Κούρντι, Ντουρμισάι (63′ Καμαρά).

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς