27.5 C
Athens

Παναθηναϊκός: Τρία «W» τελεία… ήττα ξανά

Ο Παναθηναϊκός άρχισε τον αγώνα και πάλι δυναμικά, αλλά η απόδοση της Ζαλγκίρις ανέβηκε στο δεύτερο ημίχρονο και η τελική ευθεία του ματς ήταν παράσταση για έναν ρόλο. Γουόλτερς, Γουόκαπ και Γουάιτ υπέγραψαν την νίκη των Λιθουανών (82-69)

Δεν τα κατάφερε ο Παναθηναϊκός στην Ζαλγκίριο Αρένα, με τους «πράσινους» να μην έχουν τα ψυχικά αποθέματα στο τέλος και να χάνουν τον «τελικό» με τους Λιθουανούς, και πλέον η συνέχεια στην Euroleague δυσκολεύει σημαντικά.

Καταιγιστικό ξεκίνημα, με μπόλικα «deflection»

Εντυπωσιακός με την έναρξη του αγώνα ο Παναθηναϊκός, με τον Ρικ Πιτίνο να στοχεύει ξεκάθαρα το δίδυμο Γκιστ-Ντέιβις. Ο Αμερικάνος του «τριφυλλιού» πόσταρε εξαιρετικά τον Ντέιβις, πετυχαίνοντας γρήγορα-γρήγορα 6 πόντους στο πρώτο πεντάλεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν πολύ ενέργεια στην άμυνα και περιόρισαν πολύ το πεδίο δράσης των Γουόλτερς-Γουόκαπ, κάνοντας στο 3’ ένα σερί 0-9, με την Ζάλγκιρις να μην βρίσκει το δρόμο προς το αντίπαλο καλάθι.

Με τις φωνές του Σάρας και τον Ντέιβις να βρίσκει σταδιακά ρυθμό απέναντι στην φροντλάιν του Παναθηναϊκού, οι Λιθουανοί μείωσαν την διαφορά στο -6 (13-19) μετά από δέκα λεπτά αγώνα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο, ο δαιμόνιος Σον Κιλπάτρικ έκανε αισθητή την παρουσία του από την περιφέρεια, ενώ η είσοδος του Παπαγιάννη έδωσε όγκο στις δύο ρακέτες. Παράλληλα, ο Έλληνας σέντερ με ένα follow και ένα hook από τα 3 μέτρα έδωσε την μεγαλύτερη διαφορά στους «πράσινους» (16-26).

Φωνές Σάρας και λιθουανική αντεπίθεση

Ο προβληματισμός στην Ζαλγκίριο Αρένα ήταν προφανής και στον κόσμο, όμως οι Λιθουανοί έκαναν την δική τους αντεπίθεση. Ο Γιανκούνας έδωσε το έναυσμα νικώντας την άμυνα του Παναθηναϊκού, ενώ ο Γουόλτον Τζούνιορ και ο Τόμπσον έβαλαν για πρώτη φορά μπροστά στο σκορ την Ζαλγκίρις με 29-28 στο 15’.

Ο Παναθηναϊκός όμως δεν μάσησε και με τα συνεχόμενα κλεψίματα του Αντετοκούνμπο πήγε ξανά στο +6 (29-35), με το ημίχρονο να κλείνει στο 33-37. Η ομάδα του Ρικ Πιτίνο είχε πολύ καλά ποσοστά ευστοχίας για εκτός έδρας ματς ύστερα από δύο περιόδους, με τους «πράσινους» να εκτελούν με 58.3% στο δίποντο (14/24) και με 50% στο τρίποντο (3/6).

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με ένα σερί 11-0 στα πρώτα λεπτά με το τρίποντο του Ουλάνοβας, το γκολ-φάουλ του Γκριγκόνις και τους πόντους του Γουάιτ προσπερνώντας εκ νέου μπροστά με 44-37.

Και πάλι ο Μήτογλου

Ο Ρικ Πιτίνο είδε την προσπάθεια της ομάδας του να ακυρώνεται στα μισά της τρίτης περιόδου και κάλεσε άρον-άρον τάιμ άουτ, καθώς ο Παναθηναϊκός αντιμετώπιζε πρόβλημα σε άμυνα και επίθεση. Το πρώτο καλάθι για τον Παναθηναϊκός ήρθε στο 36’ με μια όμορφη ατομική προσπάθεια του Κιλπάτρικ.

Ο Ντίνος Μήτογλου με τον Νικ Καλάθη έβαλαν διαδοχικά τρίποντα, ενώ το κλέψιμο-καλάθι του Κιλπάτρικ ροκάνισε ξανά τη διαφορά (48-46). Είναι χαρακτηριστικό, ότι μέχρι εκείνο το σημείο ο Παναθηναϊκός δεν είχε εκτελέσει ακόμα βολή, κάτι το οποίο πραγματοποιήθηκε λίγα δευτερόλεπτα πριν τη λήξη της τρίτης περιόδου.

Το σλάλομ του Κιλπάτρικ απέναντι σε όλη την λιθουανική άμυνα έφερε τον Παναθηναϊκό μια ανάσα από την Ζαλγκίρις (52-51). Όλα ήταν ανοιχτά στην τελευταία περίοδο, με τους φιλοξενούμενους ακόμα και μετά το σερί των Λιθουανών να μην χάνουν την ψυχραιμία τους.

«Έμεινε» από βενζίνη…

Στο κρίσιμο δεκάλεπτο,  η Ζάλγκιρις ξεκίνησε εξαιρετικά στο δεύτερο μισό του γηπέδου, κάνοντας ένα σερί 13-5, με τους Γουόλτερς και Γουόκαπ να τιμωρούν την άμυνα του Παναθηναϊκού. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν με το τρίποντο του Παππά και το καλάθι του Παπαπέτρου (65-59).  Ήταν φανερό το αμυντικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού μετά την πρώτη περίοδο, με τον Ρικ Πιτίνο να δοκιμάζει αρκετά σχήματα στο παρκέ.

Στο τελευταίο τρίλεπτο, ο Άαρον Γουάιτ έκανε ότι ήθελε στην αντίπαλη ρακέτα, με την Ζαλγκίρις να ρίχνει στο καναβάτσο για δεύτερη φορά φέτος τον Παναθηναϊκό. Οι Λιθουανοί δεν άφησαν περιθώρια στους «πράσινους» και με την ψυχολογία στα ύψη πήραν το ροζ φύλλο αγώνα.

Πλέον, ο Παναθηναϊκός κοιτά το παιχνίδι με την φορμαρισμένη Μακάμπι στο Τελ Αβίβ, ενώ η ομάδα του Γιασικεβίτσιους θα ταξιδέψει στο Μιλάνο.

Τα δεκάλεπτα: 13-19, 33-37, 52-51, 82-69

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς