23.1 C
Athens

Η Ανατολική Αττική «αγκάλιασε» τον Βασίλη Οικονόμου

Ο Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας απέδειξε ότι είναι ένα από τα δημοφιλέστερα πολιτικά πρόσωπα της Ανατολικής Αττικής

Η χώρα βρίσκεται σε οιονεί προεκλογική περίοδο, τη λήξη της οποίας, με τη διεξαγωγή των εκλογών, κανείς δεν μπορεί με ακρίβεια να προβλέψει. Κοινός τόπος της περιόδου που προηγήθηκε και αυτής που διανύουμε το σαφές – μη ανατρεπόμενο σύμφωνα με τους ειδικούς – προβάδισμα (διψήφιο και ισχυρό μάλιστα) της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου και σε όλες τις ποιοτικές κατηγορίες όλων, ανεξαιρέτως προέλευσης των δημοσκοπήσεων.

Την αξία όμως των «ζωντανών» δημοσκοπήσεων, που προκύπτουν από τις γενικές ή ειδικές εκδηλώσεις, ημερίδες, συγκεντρώσεις κ.λ.π. στελεχών των κομμάτων εξουσίας, καμία παραδοσιακή μέτρηση των τάσεων της κοινής γνώμης δεν μπορεί να υποκαταστήσει.

Μια τέτοια ζωντανή μέτρηση, μια συγκλονιστική αποτύπωση των πραγματικών δεδομένων που καταγράφονται στο εκλογικό σώμα, προέκυψε με ένα εντυπωσιακό, πρωτόγνωρο τρόπο πριν από λίγα βράδια στο κτήμα Santa Maria στα Σπάτα.

Μια βραδιά από τις χειρότερες χειμωνιάτικες που έζησε μέχρι τώρα η Αττική, με τους καταρράκτες του ουρανού να έχουν ανοίξει, το κρύο να περονιάζει και τον χώρο να προβάλλει όλα τα αρνητικά της υπαίθρου, ο Βασίλης Οικονόμου κέρδισε ένα μοναδικό στοίχημα στην έως τώρα πολιτική του καριέρα.

Συγκέντρωσε στον φιλόξενο χώρο του κτήματος περισσότερους από τρεις χιλιάδες ανθρώπους, σε μια μοναδική στα χρονικά της περιοχής εκδήλωση υποψηφίου για τις προσεχείς εκλογές. Την ίδια ώρα η Αστυνομία με πρωτοβουλία της (για υπαρκτούς λόγους ασφαλείας και κίνησης στην περιοχή) ανέστρεψε την πορεία άλλων τριακοσίων (σύμφωνα με τη δήλωση του επικεφαλής της αστυνομικής δύναμης) και δεν τους επέτρεψε να προσεγγίσουν, καθώς ο κίνδυνος ατυχήματος ήταν προφανής.

Τρεις χιλιάδες άνθρωποι από την περιοχή συγκεντρώθηκαν αψηφώντας τις καιρικές συνθήκες, να γιορτάσουν μαζί με τον Τομέαρχη Υγείας της Νέας Δημοκρατίας την ονομαστική του γιορτή, να τονίσουν τη συμπαράσταση τους στο έργο του και να του δηλώσουν, έμπρακτα και δυναμικά, ότι θα είναι στο πλευρό του στη μάχη που πρόκειται να δοθεί. Πολλοί από αυτούς χρειάστηκε να περπατήσουν μέσα στη βροχή για περισσότερο από ένα χιλιόμετρο για να βρεθούν στο χώρο της εκδήλωσης.

«Θύμα» των ακραίων καιρικών συνθηκών και της κοσμοπλημμύρας και ο Αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, που χρειάστηκε να κατεβεί από το αυτοκίνητο που τον μετέφερε και να περπατήσει τουλάχιστον για χίλια μέτρα, γεγονός που δεν πίστευε ποτέ πως θα του συμβεί και μάλιστα σε μια τόσο άγρια νύχτα.

Ο Βασίλης Οικονόμου, βαθύτατα συγκινημένος από την συγκλονιστική ανταπόκριση των πολιτών της περιοχής αναφέρθηκε στη σύντομη ομιλία του στην τεράστια ανάγκη να επανέλθει η χώρα μετά τη λαίλαπα Σύριζα στο δρόμο της κανονικότητας μιας αστικής δημοκρατίας και να κερδίσει το στοίχημα της ανάπτυξης, εξελίξεις που μόνο η Νέα Δημοκρατία και ο Κυριάκος Μητσοτάκης μπορούν να εγγυηθούν.

Σημείωσε πως η απίστευτη δυναμική της εκδήλωσης αποδεικνύει ότι η Νέα Δημοκρατία κερδίζει το στοίχημα να πείσει τους πολίτες για το πρόγραμμα της και τις προτάσεις της, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στα θέματα υγείας και περίθαλψης και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους για την απόφαση του να παλέψει με όλες τις δυνάμεις του για να αποκατασταθούν τάχιστα οι τεράστιες ελλείψεις στην υγεία που δημιούργησε η πολιτική της κυβέρνησης.

Την ικανότητα του Βασίλη Οικονόμου στα θέματα του Τομέα Υγείας επικρότησε και επιβεβαίωσε και ο Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας στο σύντομο χαιρετισμό του πως καλύτερο Τομέαρχη Υγείας δεν θα μπορούσε να βρει η Νέα Δημοκρατία.

Στην εκδήλωση, που ήδη έχει θέσει πολύ ψηλά τον πήχη στην περιοχή, παραβρέθηκαν πλήθος αυτοδιοικητικών, μεταξύ των οποίων ο Γιώργος Πατούλης, οι Δήμαρχοι Παλλήνης, Σπάτων-Αρτέμιδας, Ραφήνας-Πικερμίου, Αχαρνών και Σαρωνικού καθώς και δεκάδες εκπρόσωποι του ιατρικού κόσμου και των επιχειρήσεων υγείας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς