16.5 C
Athens

«Πέταξε» για τους «8» ο Ολυμπιακός!

Το εισιτήριο της πρόκρισης στα προημιτελικά του CEV Cup σφράγισε ο Ολυμπιακός απέναντι στην Μπουγιουκασεχίρ επικρατώντας με 3-1 σετ

Το εισιτήριο της πρόκρισης για τα προημιτελικά του Cev Cup «τσέκαρε» ο Ολυμπιακός.

Η ομάδα του Φερνάντο Μπενίτεθ με το δεύτερο κερδισμένο της σετ, που προήλθε με  τον πόντο του Ράουβερντινκ που έγραψε το 25-22 στο τρίτο σετ, προηγήθηκε με 2-1 πήρε το εισιτήριο για την «οκτάδα» της διοργάνωσης, έχοντας παρακαταθήκη τη νίκη τους με 3-1 σετ στο πρώτο παιχνίδι της Κωνσταντινούπολης.

Οι ερυθρόλευκοι μάλιστα, κατάφεραν να επικρατήσουν με 3-1 σετ, κατακτώντας και το επόμενο σετ με 25-19 και να δώσουν θριαμβευτικό τόνο στην πρόκρισή τους.

Στο πρώτο σετ η Μπουγιουκσεχίρ μπήκε με μεγαλύτερη συγκέντρωση.

Με όπλο το πολύ δυνατό σερβίς, αλλά και το εξαιρετικό τους μπλοκ, οι φιλοξενούμενοι κατάφεραν να περιορίσουν την επιθετική δραστηριότητα των Σμιτ, Ράουβερντινκ και Αλεξίεφ, δημιουργώντας παράλληλα τρομερό πρόβλημα στην ερυθρόλευκη υποδοχή

Αυτό είχε  ως άμεση συνέπεια η τουρκική ομάδα να κατακτήσει το πρώτο σετ με 22-25 και να γεμίσει με άγχος την πλευρά του Ολυμπιακού

Στο δεύτερο σετ ο Ολυμπιακός μπήκε πιο συγκεντρωμένος και κατάφερε να περιορίσει  αισθητά το δυνατό σερβίς της Μπουγιουκσασεχίρ.

Με τους Σμιτ, Ράουβερντινκ και Αλεξίεφ να ανεβάζουν τα ποσοστά τους στην επίθεση, αλλά και το μπλοκ να είναι πιο αποδοτικό, οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 19-16. Οι Τούρκοι με «όπλο» το μπλοκ ισοφάρισαν προσωρινά σε 24-24, αλλά οι επιθέσεις των Σμιτ και Ράουβερντινκ, έδωσαν τη δυνατότητα στους ερυθρόλευκους να φτάσουν στην ισοφάριση σε 1-1 με 26-24.

Στο τρίτο σετ έγινε πραγματική μάχη! Η Μπουγιουκσεχίρ συνέχισε να .. χτυπάει τους Πειραιώτες με το πολύ δυνατό της σερβίς στην υποδοχή και με το μπλοκ να παίρνει σημαντικούς πόντους προηγήθηκε με 6-9.

Οι ερυθρόλευκοι στη συνέχεια ανέβασαν την απόδοσή τους και με πόντους των Αλεξίεφ και Σμιτ έφτασαν στην ισοφάριση με 16-16 με επίθεση του Καναδού διαγώνιου.

Οι λανθασμένες αποφάσεις των διαιτητών εις βάρος του Ολυμπιακού έδωσαν τη δυνατότητα να προηγηθούν προσωρινά με 18-19, αλλά οι επιθέσεις του Σμιτ έφεραν μπροστά τους Πειραιώτες στο σκορ με 20-19.

Το εκπληκτικό μονό μπλοκ του Αλεξίεφ έφερε τον Ολυμπιακό στο 22-20, βάζοντας την… εξέδρα στην εξίσωση.

Με νέο πόντο του Βούλγαρου ακραίου ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 23-21. Το μπλοκ του Πετρέα έφερε το ματς στο 24-21, για να πάρει το σετ και την πρόκριση με 25-22 χάρη σε πόντο του Ράουβερντινκ.

Στο τέταρτο σετ και παρά τις πολλές αλλαγές, ο Ολυμπιακός δεν έχασε τον ρυθμό του και με την ψυχολογία στα ύψη, το κατέκτησε με 25-19 πανηγυρίζοντας τη σπουδαία του πρόκριση.

Τα σετ: 22-25, 26-24, 25-22, 25-19.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς