23.5 C
Athens

Η Aνι Λένοξ των Eurythmics έγινε η πρώτη επίτιμη γυναίκα πρύτανης στη Γλασκώβη

Αναφερόμενη στην τιμή που της έγινε η Λένοξ είπε ότι, αν και δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακό πτυχίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί επίτιμη απόφοιτη της σχολής της ζωής

Η Ανι Λένοξ των Eurythmics έγινε πριν από λίγες ημέρες η πρώτη επίτιμη γυναίκα πρύτανης στην ιστορία του Πανεπιστημίου της Γλασκώβης (GCU).

Η Λένοξ, η οποία γνώρισε τεράστια επιτυχία τη δεκαετία του 1980 ως η φωνή του βρετανικού συγκροτήματος, δήλωσε ότι αισθάνεται «σεμνότητα και δέος» για την ανακήρυξή της σε επίτιμη πρύτανη του πανεπιστημιακού ιδρύματος.

Κατά την τελετή στην πανεπιστημιούπολη της Γλασκώβης η Λένοξ δεσμεύθηκε να χρησιμοποιήσει τη τιμητική θέση για να προωθήσει την αποστολή του πανεπιστημίου.

Η 63χρονη Λένοξ είπε ότι, ενώ δεν απέκτησε ποτέ πανεπιστημιακό πτυχίο, θα μπορούσε να θεωρηθεί «επίτιμη απόφοιτη της σχολής της ζωής».

Η τραγουδίστρια τόνισε ότι προέρχεται από μια «μία γενιά σκληρά εργαζόμενων Σκωτσέζων» και ότι μεγάλωσε σε μια εποχή που «οι νέες γυναίκες από την εργατική τάξη που αποκτούσαν πανεπιστημιακά πτυχία ήταν τόσο σπάνιες, όσο τα καγκουρό στην Ανταρκτική».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς