22.7 C
Athens

Ο Ιβάν μπουκάρει να πάρει το Kύπελλο;

Σάλος με τα τηλεοπτικά δικαιώματα καθώς λέγεται ότι η ΕΡΤ θα ρίξει χρήμα στον ΠΑΟΚ να πάρει τα παιχνίδια πρωταθλήματός του και με ανάλογο ποσό ο Σαββίδης θα πάρει για τρία χρόνια τη δεύτερη τη τάξει διοργάνωση

Έτοιμος να μπουκάρει στα τηλεοπτικά δικαιώματα του Kυπέλλου είναι ο Ιβάν Σαββίδης. Τα τρόπαια που πήρε ο ΠΑΟΚ τα τελευταία δύο χρόνια σε Βόλο και Αθήνα, έχουν ενισχύσει το ενδιαφέρον του ισχυρού άνδρα του δικέφαλου του βορρά, που θέλει να… παίξει μπάλα και στα τηλεοπτικά της δεύτερης τη τάξει διοργάνωσης.

Η τιμή εκκίνησης των τηλεοπτικών δικαιωμάτων του κυπέλλου Ελλάδος (τριετής σύμβαση από το καλοκαίρι του 2019) είναι 8 εκατ. ευρώ, ποσό απολύτως συμβατό με τα δεδομένα της ελληνικής τηλεοπτικής αγοράς.

Η προηγούμενη διοίκηση της ΕΠΟ είχε πουλήσει 7,7 εκατ. ευρώ τα δικαιώματα στην Cosmote, από την οποία έλαβε και χορηγικό (συμψηφιστικό) πακέτο 1,3 εκατ. ευρώ. Πλέον όμως τα δεδομένα αλλάζουν και πολλές απορίες γεννώνται.

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι διατεθειμένος να δώσει ένα ποσό για το κύπελλο, λίγο μεγαλύτερο απ’ αυτό που πήρε ο ΠΑΟΚ από τη Nova για τους εντός έδρας αγώνες πρωταθλήματός του.

Ποσό 6 εκ. ευρώ πήρε για τη διανυόμενη σεζόν ο δικέφαλος του βορρά από τη Nova, περίπου 8 εκ. ευρώ θα δώσει για τρία χρόνια για το κύπελλο.

Ως εδώ… καλά. Αυτό που ακούγεται έντονα όμως είναι ότι η ΕΡΤ ετοιμάζεται να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερο ποσό στον ΠΑΟΚ, προκειμένου να πάρει τα τηλεοπτικά δικαιώματα των αγώνων πρωταθλήματος. Μάλιστα θα έχει την δικαιολογία ανόδου του τιμήματος, καθώς θα πάρει τα δικαιώματα του… πρωταθλητή.

Οι κακές γλώσσες μιλούν για συμπαιγνία, καθώς στη μία τσέπη μέσω ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης θα βάλει από την ΕΡΤ το συγκεκριμένο ποσό, που από την άλλη μέσω του OPEN θα βγάλει για να πληρώσει στην ΕΠΟ τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου.

Τα σενάρια που θέλουν ένα τέτοιο σύστημα διαπλοκής να στήνεται, μπορούν να ανατραπούν πολύ απλά, αν η ΕΡΤ που ενδιαφέρεται για το ποδόσφαιρο συμμετέχει στον διαγωνισμό για τα τηλεοπτικά δικαιώματα του κυπέλλου.

Η Κρατική τηλεόραση όπως έπραξε και στα παιχνίδια πρωταθλήματος έχει όλη την άνεση να προσφέρει μεγαλύτερο ποσό από το όποιο ιδιωτικό κανάλι και στη συγκεκριμένη περίπτωση το OPEN.

Aν η ΕΡΤ πάρει το κύπελλο και αντιμετωπίσει με τον ίδιο τρόπο ΠΑΟΚ, Ολυμπιακό και ΑΕΚ, τότε όλα θα κυλήσουν χωρίς εντάσεις και προβλήματα και δεν θα δικαιωθούν αυτοί που μιλούν για προγραμματισμένες συμφωνίες.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς