19.1 C
Athens

Ένταση και χημικά στο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο (pics, video)

Εκπαιδευτικοί επιχείρησαν να μπουν στον χώρο της Βουλής • Κυκλοφοριακό έμφραγμα στο κέντρο της Αθήνας

Ένταση επικρατεί αυτή την ώρα έξω από τη Βουλή, στην πορεία διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν εκπαιδευτικοί της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας βαθμίδας.

Οι εκπαιδευτικοί απαιτούν την απόσυρση του νομοσχεδίου για το νέο σύστημα διορισμών στα σχολεία, το οποίο ψηφίζεται σήμερα από το Κοινοβούλιο.

Για ακόμη μια φορά δεν αποφεύχθηκε η ένταση, με μερίδα διαδηλωτών να προσπαθεί να σπάσει τον αστυνομικό κλοιό έξω από τη Βουλή, χρησιμοποιώντας τις σημαίες που είχαν στα χέρια τους. Οι άνδρες των ΜΑΤ τους απώθησαν με τη χρήση των ασπίδων τους και ρίχνοντας χημικά.

Ο χώρος γύρω από το Κοινοβούλιο ήταν «αστακός», με τους αστυνομικούς να έχουν φράξει τις δύο εισόδους. ενώ προληπτικά έχουν αποχωρήσει από το σημείο οι Εύζωνες.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις βρίσκονται παραταγμένες στο περιστύλιο της Βουλής, όπου την προηγούμενη εβδομάδα σημειώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ διαδηλωτών και δυνάμεων των ΜΑΤ και των ΥΜΕΤ.

Οι κινητοποιήσεις αυτές έχουν προκαλέσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία στους δρόμους της Αθήνας καθώς και στην περιφέρεια του κέντρου, γι’ αυτό και καλό είναι όσοι δεν έχουν υποχρέωση άμεσης προτεραιότητας, να αποφύγουν να κινηθούν στην περιοχή.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες έχουν κηρύξει 24ωρη απεργία για σήμερα, την οποία καλύπτει και η ΑΔΕΔΥ που κήρυξε 24ωρη απεργία με γνώμονα τις αποφάσεις της ΔΟΕ και της ΟΛΜΕ, αλλά και «τη μαζική συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις απεργίες της 11ης και της 14ης του Γενάρη και στα συλλαλητήρια».

Αφορμή η ψήφιση του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, στο οποίο έχει ενταχθεί και το σύστημα διορισμών εκπαιδευτικών για την επόμενη τριετία. ΟΛΜΕ και ΔΟΕ έχουν καλέσει τους εκπαιδευτικούς σε συνέχιση των κινητοποιήσεων για την απόσυρση του σχεδίου.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς