20.7 C
Athens

Καμμένος: Βόλτα με το κότερο δεν σε πάω, χτυπήσου κάτω! (video)

Άγρια κόντρα Καμμένου-Βούλτεψη • Ένταση και ατάκες φωτιά για «αλκοτέστ» και για κέρατο, ανάμεσα στον αρχηγό των ΑΝ.ΕΛ., και βουλευτές της ΝΔ • Παρέμβαση Νικήτα Κακλαμάνη

Ανέβηκε το θερμόμετρο της έντασης στη Βουλή την ώρα που ο αρχηγός των ΑΝ.ΕΛ. και πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλούσε από το βήμα κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης.

Μόλις ο κ. Καμμένος διάβασε μία επερώτηση που είχαν υπογράψει μέλη της ΝΔ για τις θέσεις του υπουργού Άμυνας όσον αφορά το Μακεδονικό φωνές άρχισαν να ακούγονται από τα έδρανα της Βουλής.

Ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. άρχισε να διαβάσει τα ονόματα των υπογραφόντων βουλευτών, μεταξύ των οποίων και αυτό της κ. Βούλτεψη, η οποία εξοργίστηκε, άρχιζε να φωνάζει από τα έδρανα «τα έχεις χαμένα;» και ζητούσε να παρέμβει επί προσωπικού.

«Κατεβάστε το χέρι κάτω. Μετά το τέλος της ομιλίας θα πάρετε τον λόγο. Μην με αναγκάσετε να σηκωθώ όρθιος. Σιωπή και ηρεμία. Όταν θα ζητήσετε τον λόγο, βάσει του κανονισμού, επί προσωπικού, πείτε ό,τι θέλετε», παρενέβη ο κ. Κακλαμάνης.

«Να με πας στο δικαστήριο και στο κακουργιοδικείο. Όπου θες να με πας, εγώ δεν απειλούμαι από δικαστήρια. Κάτσε κάτω, κάτσε κάτω», απάντησε από πλευράς του ο Πάνος Καμμένος και συμπλήρωσε γελώντας: «Βόλτα με το κότερο δεν σε πάω ποτέ, χτυπήσου κάτω».

«Προσέξτε γιατί ό,τι ισχύει για τους βουλευτές, ισχύει και για τους αρχηγούς των κομμάτων. Ούτε το κάτσε κάτω δέχομαι, ούτε να με αγνοείτε δέχομαι. Επαρκώς σας προστάτευσα», σημείωσε ο κ. Κακλαμάνης.

Τότε, άρχισε να φωνάζει από τα έδρανα και ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Καράογλου ζητώντας να κάνουν αλκοτέστ στον κ. Καμμένο.

«Δεν ντρέπεστε;», του είπε ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ.

«Κύριε Καράογλου η φράση σας διαγράφεται από τα πρακτικά», ανέφερε ο κ. Κακλαμάνης, με τον κ. Καμμένο να ζητά να τον αποβάλλει από τη βουλή.

Ο κ. Καμμένος απάντησε στη συνέχεια της ομιλίας του στον κ. Καράογλου. «Μέσα στη βουλή των Ελλήνων να υπάρχει η αθλιότητα οι βουλευτές να μιλούν για αλκοτέστ, εγώ σηκώνομαι και φεύγω από τη βουλή, τώρα».

«Διέγραψα από τα πρακτικά τη φράση», του είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης, με τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. να ζητά να επαναφέρει τους βουλευτές της ΝΔ στην τάξη.

Όπως διευκρίνισε αργότερα σχετικά με την κ. Βούλτεψη ο Πάνος Καμμένος αναφέρθηκε στο οικογενειακό κότερο που είχε «πρωταγωνιστήσει» σε καταγγελίες εναντίον του και στο οποίο είχε φιλοξενήσει κατά το παρελθόν τη βουλευτή. «Δεν θα την ξαναπάω βόλτα. Αυτό είπα», σχολίασε.

Λίγο αργότερα ο Πάνος Καμμένος χρησιμοποίησε μια παροιμία για να δείξει πως εκείνος παραμένει πιστός στις θέσεις του σε σχέση με άλλα πολιτικά κόμματα.

«Όταν θα μάθει ο κερατάς την τέχνη του κεράτου, μέλι και γάλα γίνεται με τη νοικοκυρά του», είπε χαρακτηριστικά προκαλώντας νέα έντονη αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Βούλτεψη: Έβγαλε τη στολή παραλλαγής κι έβαλε τον ντουλαμά του Παύλου Μελά

Λίγο αργότερα η Σοφία Βούλτεψη πήρε το λόγο επί προσωπικού και επιτέθηκε για μια ακόμα φορά στον Πάνο Καμμένο:

«Ο κ. Καμμένος, αφού αναφέρθηκε και απήγγειλε μια μαντινάδα σχετική με κέρατα, επανέλαβε πάλι κάτι για κότερα. Εγώ δεν ξέρω, κύριε Πρόεδρε, τι κάνει με τα κέρατά του ο κ. Καμμένος, αλλά ξέρω ότι δεν πρόκειται να ανεχθώ άλλο μέσα σε αυτήν την αίθουσα, γιατί το έχει κάνει ξανά, υπονοούμενα σε σχέση με ζητήματα ηθικής και σεξιστικά υπονοούμενα. Ο κ. Καμμένος την προηγούμενη που αναφέρθηκε σ’ αυτό, δεσμεύθηκε να φέρει φωτογραφίες. Προφανώς, επειδή δεν υπάρχει τέτοιο θέμα, δεν έφερε καμία φωτογραφία και σήμερα επανήλθε.

Όμως, τι να περιμένει κανείς, κύριε Πρόεδρε, από έναν άνθρωπο που σήμερα μας αποκάλυψε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έλεγαν μόνο ψέματα σ’ εμάς και στον ελληνικό λαό, αλλά έλεγαν ψέματα και μεταξύ τους ο κ. Τσίπρας και ο κ. Καμμένος; Και τώρα κλαίνε ο ένας για τον άλλον και λένε «μου είπες ψέματα» και «γιατί μου το είπες έτσι και δεν μου το είπες αλλιώς». Και τώρα θα περιμένουμε να τον δούμε και στο συλλαλητήριο της Κυριακής, γιατί πια πρώτη φορά έβγαλε τη στολή παραλλαγής και έβαλε τον ντουλαμά του Παύλου Μελά. Ευχαριστώ».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς