16.2 C
Athens

Μία από τις 500 McLaren Senna βρίσκεται στην Ελλάδα! (pics,vid)

Η τιμή της στην Βρετανία έφτασε περίπου τα 855.000 ευρώ και έχουν πουληθεί ήδη όλες. Η McLaren Senna που έφτασε στην Ελλάδα βρίσκεται ήδη στο parking του ιδιοκτήτη της

Ένα από τα 500 μοντέλα παγκοσμίως της McLaren Senna, η οποία πήρε το όνομά της από τον θρύλο της F1 Ayrton Senna, βρίσκεται στην Ελλάδα.

Στο αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχει φτάσει ήδη το συλλεκτικό μοντέλο της McLaren. Σύμφωνα με πληροφορίες του newsauto, το υπερπολυτελές αυτοκίνητο βρίσκεται στο parking γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας.

Για τη δημιουργία της McLaren Senna χρειάστηκαν 1.000 ώρες και στο σύνολο τους είναι 500. Έχουν πουληθεί όλες και ένα μέρος των χρημάτων από τις πωλήσεις θα ενισχύσει το ίδρυμα Senna στην Βραζιλία. Η τιμή της στην Βρετανία έφτασε περίπου τα 855.000 ευρώ. Η τελευταία McLaren Senna της παραγωγής δημοπρατήθηκε πρόσφατα και πουλήθηκε στο ποσό των 2.200.000 ευρώ.

Η McLaren Senna και ο σχεδιασμός της εγγυώνται την απόλυτη πρόσφυση στην πίστα. Αυτό γίνεται μέσω των πτερυγίων στις εισαγωγές, των περιμετρικών σπόιλερ και των τεραστίων διαστάσεων της πίσω αεροτομής με την ενεργή πτέρυγα.

Στο κάτω μέρος το αυτοκίνητο διαθέτει ένα carbon πλαίσιο, που είναι μια εξελιγμένη εκδοχή της πλατφόρμας της 720S, το οποίο βοηθά την McLaren να κρατήσει το βάρος της πολύ χαμηλά, στα 1.198 κιλά. Η ανάρτηση είναι μια εξελιγμένη έκδοση της McLaren P1, με ανεξάρτητα διπλά ψαλίδια, υδραυλικά αμορτισέρ και αντιστρεπτικές.

Προσφέρει τέσσερα διαφορετικά mode οδήγησης, τα οποία είναι Comfort, Sport, Track και για πρώτη φορά Race. Το τελευταίο μειώνει την απόσταση από το έδαφος, σκληραίνει αισθητά την ανάρτηση και ενδείκνυται για αγωνιστική απόδοση στην πίστα.

Τα φρένα της McLaren Senna είναι τα πιο εξελιγμένα που έχουν εφοδιάσει ποτέ αυτοκίνητο της εταιρείας. Χρησιμοποιούν carbon κεραμικούς δίσκους με τεχνολογία από τους αγώνες. Τα ελαστικά είναι τα Pirelli P Zero Trofeo R, για χρήση σε πίστα, ενώ φέρουν έγκριση και για το δρόμο.

Ο 4λιτρος κινητήρας V8 biturbo της McLaren 720S έχει αυξήσει την απόδοσή του στους 789 ίππους και τη ροπή στα 800 Nm. Συνδυάζεται με 7τάχυτο αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο, που στέλνει όλη την παραπάνω δύναμη και ροπή στους πίσω τροχούς του αυτοκινήτου.

Τέλος η καμπίνα έχει ένα μινιμαλιστικό σχεδιασμό, ακολουθώντας τα πρότυπα αγωνιστικών κατασκευών. Τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι αποκλειστικά ανθρακονήματα. Τα καθίσματα θα είναι μοναδικής σχεδίασης για κάθε μία από τις 500 Senna που θα κατασκευαστούν. Τον πίνακα οργάνων αντικαθιστά μια λεπτή οθόνη μπροστά από τον οδηγό.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο την νέα McLaren Senna

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς