25.9 C
Athens

Κρίσιμο 48ωρο για Ντίας και Γιακούποβιτς

Το «οκ» του Μάρτιν Ο´Νιλ περιμένουν στην Νότιγχαμ Φόρεστ για την παραχώρηση του Ζιλ Ντίας στον Ολυμπιακό.

Το «οκ» του Μάρτιν Ο´Νιλ περιμένουν στην Νότιγχαμ Φόρεστ για την παραχώρηση του Ζιλ Ντίας στον Ολυμπιακό.

Ο νέος τεχνικός της αγγλικής ομάδας ζήτησε μία – δύο μέρες για να πάρει τις αποφάσεις του για το έμψυχο δυναμικό των Κόκκινων, για τους παίκτες που πρέπει να αποκτηθούν αλλά και ποιοι μπορούν να παραχωρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Πειραιώτες έχουν κάνει τις κινήσεις τους τα τελευταία εικοσιτετράωρα προκειμένου να φέρουν πιο κοντά τους τον 22χρονο Πορτογάλο εξτρέμ και είναι σε καλό δρόμο.

Ο Ντίας έχει 23 συμμετοχές στο πρωτάθλημα και στο Κύπελλο μέσα στη σεζόν, αλλά δεν είναι το ίδιο αποτελεσματικός με την Νότιγχαμ, όσο τα προηγούμενα χρόνια που η Μονακό τον είχε παραχωρήσει δανεικό στις Ρίο Άβε (8 γκολ, 7 ασίστ), Βαρζίμ (6 τέρματα, 1 ασίστ) και Φιορεντίνα (2 γκολ, 2 ασίστ).

Παράλληλα, οι Ερυθρόλευκοι φαίνεται να πλησιάζουν και τον Έλντιν Γιακούποβιτς. Ο γεννημένος στην Βοσνία (με ελβετική υπηκοότητα) 34χρονος τερματοφύλακας είναι τρίτος στην ιεραρχία της Λέστερ αυτή τη στιγμή, πίσω από τον Κάσπερ Σμάιχελ και τον Ντάνι Γουόρντ και έχει μόλις 2 συμμετοχές με την δεύτερη ομάδα του συλλόγου, στα ματς με τις αντίστοιχες των Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ.

Ο Γιακούποβιτς έχει εμπειρία από το ελληνικό πρωτάθλημα, καθώς είχε αγωνιστεί στον Ολυμπιακό Βόλου την περίοδο 2010-11 και στον Άρη την σεζόν 2011-12. Τις τελευταίες 6,5 σεζόν παίζει στην Αγγλία, έχοντας φορέσει τις φανέλες των Χαλ, Λέιτον Όριεντ και εδώ και ενάμιση χρόνο της Λέστερ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς