22.7 C
Athens

Άγριος καβγάς Τσίπρα-Μητσοτάκη για το Ναύαρχο Αποστολάκη (video)

Ο πρόεδρος της ΝΔ αναφερόμενος στο γεγονός ότι ορίστηκε υπουργός εν ενεργεία αξιωματικός, τόνισε ότι αυτά γίνονταν μόνο επί χούντας

Σκληρή επίθεση στον Αλέξη Τσίπρα αλλά και προσωπικά στον νέο υπουργό Άμυνας Ευάγγελο Αποστολάκη εξαπέλυσε στη Βουλή, μιλώντας στη συζήτηση για την ψήφο εμπιστοσύνης που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αφορμή για την επίθεση η επιλογή του κ. Τσίπρα να ορίσει αντικαταστάτη και διάδοχο του Πάνου Καμμένου τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ Ευάγγελο Αποστολάκη, ενώ ήταν ακόμα στο πόστο του.

«Αυτά έγιναν μόνο επί χούντας, με τον Σπαντιδάκη», είπε από το βήμα της Βουλής ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας

Ο Ευάγγελος Αποστολάκης αποστρατεύθηκε με απόφαση του ΚΥΣΕΑ, μετά την ανακοίνωση της υπουργοποίησής του, την προηγουμένη της ορκωμοσίας του, ενώ εντυπώσεις προκάλεσε η εμφάνισή του στο Μέγαρο Μαξίμου, για την πρώτη του συνάντηση με τον πρωθυπουργό, με τη στολή του εν ενεργεία αξιωματικού.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι η ανάληψη του υπουργείου από τον Ευ. Αποστολάκη έγινε «καθ’ υπόδειξιν Καμμένου» και τόνισε ότι «ποτέ κυβέρνηση στη Μεταπολίτευση δεν επέλεξε εν ενεργεία στρατιωτικό για τη θέση του υπουργού Άμυνας».

«Ο τελευταίος εν ενεργεία στρατιωτικός που ανέλαβε αυτή τη θέση ήταν επί χούντας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, προκαλώντας την έντονη αντίδραση βουλευτών όπως ο Νίκος Φίλης, ο Νίκος Κοτζιάς και ο Παναγιώτης Κουρουμπλής. Μάλιστα, ακολούθησε και αντιπαράθεση με τους διαμαρτυρόμενους βουλευτές.

Τσίπρας: Προσβολή στις Ένοπλες Δυνάμεις αυτή η σύγκριση

Παίρνοντας τον λόγο, ο Πρωθυπουργός κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ανακαλέσει όσα είπε πριν, για την τοποθέτηση του αρχηγού ΓΕΕΘΑ στη θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας και τη σύγκριση που έκανε με την τοποθέτηση την περίοδο της Χούντας του τότε αρχηγού ΓΕΕΘΑ Σπαντιδάκη στη θέση του υπουργού.

«Ο κ. Μητσοτάκης έκανε μεγάλο ατόπημα. Ήταν μεγάλη προσβολή προς τις Ένοπλες Δυνάμεις, η σύγκριση που έκανε. Σας καλώ να ανακαλέσετε. Δεν σας επιτρέπω να προσβάλλετε το δημοκρατικό φρόνημα των Ενόπλων Δυνάμεων», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Μητσοτάκης: Είστε η μόνη κυβέρνηση που παραβίασε το νόμο της διάκρισης στρατιωτικής και πολιτικής ηγεσίας

Απαντώντας ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι καμία κυβέρνηση δεν παραβίασε το νόμο της διάκρισης της στρατιωτικής με την πολιτική ηγεσία.

«Ο τελευταίος εν ενεργεία ανώτατος αξιωματικός που ανέλαβε θέση στο υπουργείο Άμυνας ήταν πράγματι ο Σπαντιδάκης, γιατί καμία κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης δεν παραβίασε τον άγραφο κανόνα μεταξύ πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας. Το κάνατε εσείς. Σέβομαι τον ναύαρχο ως αξιωματικό. Θεωρώ ότι έκανε μεγάλο λάθος που δέχτηκε τη θέση. Την ευθύνη όμως έχετε εσείς, κ. Τσίπρα. Μην μου κουνάτε λοιπόν το δάχτυλο και μη μου κάνετε υποδείξεις», είπε χαρακτηριστικά, ενώ ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να του πει «πόσο στοίχισε το σόου Καμμένου με το ελικόπτερο πάνω από τα Ίμια».

Δείτε το σχετικό βίντεο:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς