19.7 C
Athens

Ολυμπιακός: Αυτό πρέπει να γίνει!

Το Europa League και η... μακροημέρευση στη διοργάνωση είναι ο ένας στόχος του Ολυμπιακού. Όσο για το πρωτάθλημα, εκεί υπάρχει ολόκληρη λίστα με τα «to do it»

Παίζει το καλύτερο ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, αλλά δεν αποτυπώνεται στην βαθμολογία του πρωταθλήματος, παρά μόνο της… Ευρώπης.

Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο Top 35 στην ειδική βαθμολογία της UEFA, έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς από κάθε άλλη ελληνική ομάδα την τρέχουσα σεζόν και όχι μόνο και, παράλληλα, είναι η μόνη που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προς τι αυτή η εισαγωγή; Οι Ερυθρόλευκοι έχουν τις περισσότερες υποχρεώσεις από κάθε άλλη ελληνική ομάδα στο δεύτερο μισό της περιόδου, το βλέμμα τους είναι στραμμένο σε τρία μέτωπα (Πρωτάθλημα, Κύπελλο και Γιουρόπα Λιγκ) και αυτός είναι ο λόγος που πρέπει να κοιτούν, όχι μόνο ποιον κυνηγούν, αλλά και ποιοι τους κυνηγούν στη Super League.

Ο Ολυμπιακός είναι αυτή τη στιγμή στο +4 από τον Ατρόμητο και στο +6 από την ΑΕΚ στη βαθμολογία. Και έχει και τις δύο ομάδες στο β´ γύρο στο Καραϊσκάκη. Παράλληλα, οι Πειραιώτες είναι στο -8 από τον ΠΑΟΚ, τον οποίο θα αντιμετωπίσουν σε λίγες εβδομάδες στην Τούμπα.

Κατά συνέπεια, οφείλουν να κυνηγήσουν, να πιέσουν, να μειώσουν τη διαφορά και να αγχώσουν τον Δικέφαλο του Βορρά σε ότι αφορά την διεκδίκηση του τίτλου και από την άλλη θα πρέπει να αποσπαστούν από τους διώκτες τους. Εν ολίγοις, ο Ολυμπιακός θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσει την συμμετοχή του στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ της νέας περιόδου.

Δηλαδή, να συνεχίσει με νίκες στο πρωτάθλημα, να “κλειδώσει” την δεύτερη θέση και με την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στη Super League, αν κλείσει την ψαλίδα από τον ΠΑΟΚ και φτάσει στον τίτλο θα πρόκειται για υπέρβαση.

Υπέρβαση που έκανε ήδη στο Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας εκτός από τα νοκ άουτ παιχνίδια της διοργάνωσης την Μίλαν. Όμως, ο Ολυμπιακός έχει τη δυνατότητα να φτάσει πιο μακριά.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν την χρυσή ευκαιρία την τρέχουσα περίοδο να πετύχουν κάτι σπουδαίο στην Ευρώπη. Η Ντιναμό Κιέβου είναι στα μέτρα τους και αν παρουσιαστούν όπως πρέπει τον Φεβρουάριο, μπορούν να την αποκλείσουν.

Από εκεί και πέρα, αν στην φάση των «16» βρουν στον δρόμο τους τον νικητή από τα ζευγάρια, Πλζεν – Ντιναμό Ζάγκρεμπ, Μπριζ – Σάλτσμπουργκ ή Σλάβια Πράγας – Γκενκ, τότε θα έχουν αρκετές πιθανότητες και για την 8άδα. Βήμα – βήμα κάθε φορά και όλα μπορεί να συμβούν.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς