26.5 C
Athens

Ο Αλεξίεφ επέστρεψε δριμύτερος!

Η ΑΕΚ αιφνιδίασε τον Ολυμπιακό παίρνοντας το πρώτο σετ, αλλά οι ερυθρόλευκοι με δίδυμο «φωτιά» Σμιτ και Αλεξίεφ, έκαναν την ανατροπή (1-3) και πέτυχαν την 40ή σερί νίκη τους στο πρωτάθλημα

Σαν να μην πέρασε μια μέρα. Ο Αλεξίεφ επέστρεψε στον Ολυμπιακό και με γεμάτη εμφάνιση στο κλειστό του Μετς οδήγησε μαζί με τον Σμιτ τους ερυθρόλευκους σε ανατροπή και νίκη με καθαρό σκορ (1-3) κόντρα σε μια ανταγωνιστική ΑΕΚ που είχε νέο προπονητή στον πάγκο της τον Σωτήρη Δρίκο.

Η «Ένωση» που έπαιζε με έναν ακραίο λιγότερο λόγω της αποχώρησης του Μότα, πίεσε τον Ολυμπιακό, ο οποίος ξεκίνησε με τον Ραουβέρντινκ αντί του Σμιτ. Ο Αλεξίεφ ξεκίνησε «μουδιασμένα» το παιχνίδι και η ΑΕΚ το εκμεταλλεύτηκε πιέζοντας από το σέρβις και βγάζοντας καλή υποδοχή με τους Γκαρά και Λάππα. Μετά το 19-20 έκανε ένα σερί 4-0 και τελικά κατέκτησε το πρώτο σετ με 25-23 χάρις σε επίθεση του Στοΐλοβιτς.

Στο δεύτερο σετ οι ερυθρόλευκοι ήταν… υπερηχητικοί και δεν άφησαν περιθώριο στην ΑΕΚ να αντιδράσει. Το δίδυμο Σμιτ και Αλεξίεφ «χτυπούσε» παντού στην επίθεση με την ομάδα του Δρίκου να μην έχει καθόλου σωστή υποδοχή και καλές επιλογές στην επίθεσή της. Χαρακτηριστικό ότι οι ερυθρόλευκοι πήραν προβάδισμα πέντε πόντων εξ’ αρχής (3-8) και είχαν μόλις τρία λάθη έναντι επτά της ΑΕΚ. Με χαρακτηριστική άνεση έκανε το 17-25 και ισοφάρισε σε 1-1 σετ.

Δυνατή «μονομαχία» μέχρι το 8-8 έγινε στο τρίτο σετ. Ο Αλεξίεφ πάτησε… γκάζι και ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα τριών πόντων (9-12), το οποίο διατήρησε και στη συνέχεια διεύρυνε στους πέντε (16-21). Με επίθεση του Κουμεντάκη, ο Ολυμπιακός έκανε το 20-25 και το 1-2 σετ.

Το τέταρτο σετ είχε Τερβαπόρτι. Ο Φινλανδός πασαδόρος που είναι ο… αφανής «μαέστρος» του εφετινού Ολυμπιακού έκανε πάρτι με τα σέρβις του και μαζί με τον Σμιτ έστειλαν από νωρίς το μήνυμα στην ΑΕΚ με τη διαφορά στους έξι (2-8).

Παρά τα τάιμ άουτ και τις οδηγίες του Δρίκου η ΑΕΚ δυσκολεύτηκε να βρει πόντους στην επίθεση λόγω και των άσχημων επιλογών του Σαλαφζούν στην πάσα. Ο Ολυμπιακός έστειλε τη διαφορά στους οχτώ(!) (13-21), και τελικά πήρε το τρίτο σετ με 18-25 και μαζί το καθαρό τρίποντο.

Αυτή ήταν η 40η διαδοχική νίκη του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, ενώ κόντρα στην ΑΕΚ παρέμεινε αήττητος για 22ο παιχνίδι!

Τα σετ (1-3): 25-23, 17-25, 20-25, 18-25

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς