24 C
Athens

Καλλιστεία των γκολ!

Οι ερυθρόλευκοι πέρασαν σαν σίφουνας πάνω από την Μποτοσάνι, στραγγαλίζοντάς την από το πρώτο ως το τελευταίο λεπτό με πέντε πανέμορφα γκολ (5-0)

Στο δεύτερο φιλικό επί αυστριακού εδάφους, ο Ολυμπιακός διέλυσε 5-0 την ρουμάνικη Μποτοσάνι, προσφέροντας στους φίλους τους όλο και πιο ξεκάθαρα συμπεράσματα για το πως να τον περιμένουν την προσεχή αγωνιστική σεζόν. Ο Πέδρο Μαρτίνς θα παρατάξει τον Ολυμπιακό 4-2-3-1 και τον είδε να περπατάει καλά στο χορτάρι. Στο πρώτο μέρος το γενικότερο συμπέρασμα που βγήκε ήταν ότι ο Γκερέρο είναι ένας κλασικός φορ, που μπορεί να παίξει και δεύτερος επιθετικός. Πέτυχε ένα γκολ – ομορφιά από εκπληκτικό συνδυασμό στο 41 ενώ είχε και κεφαλιά – «ψαράκι» στο δοκάρι στο 9’.

Σ’ αυτό το πρώτο μέρος ο Λάζαρος με τον Πάρντο έπαιξαν στα άκρα και ο Μαρίν πίσω από τον Γκερέρο. Ρομαό και Ανδρούτσος ήταν οι κόφτες και τα δυο μπακ, ο νεαποκτηθείς Μασούρας και ο Τσιαμίκας. Η αλήθεια είναι ότι στο πρώτο μέρος δημιουργήθηκαν λίγες φάσεις και σε μία από αυτές, εκτός από το γκολ, ο Ολυμπιακός είχε πρόβλημα στην κυκλοφορία κι αυτό ήταν αναμενόμενο. Το δε γκολ ήταν βγαλμένο από… πέρυσι με τον Μάριν να αλλάζει τη μπάλα με τον Χριστοδουλόπουλο και τελικός αποδέκτης να γίνει ο Γκερέρο.

Στο δεύτερος μέρος ο Ολυμπιακός είχε άλλη ενδεκάδα, με τον Φορτούνη να κάνει κουμάντο στη μεσαία γραμμή, τον Καμαρά με τον Μπουχαλάκη κόφτες, δεξιά τον Φετφατζίδη και δεξιά τον Βρουσάι. Σέντερ φορ, ο Τζούρτζεβιτς. Ο Φορτούνης έκανε με σουτ έξω από την περιοχή το 2-0 στο 50’, ο Καμαρά επίσης με σουτ το 3-0 στο 58’ και μετά, ακολούθησε του Βέργου με κεφαλιά στο 86′ σε κόρνερ του Φορτούνη και ένα ακόμα από τον Βρουσάι στο 88 με «κανονιά» έξω από την περιοχή.

Προφανώς κι είναι νωρίς ακόμα να μαντέψει κανείς τι μπορεί να έχει στο κεφάλι του ο Πέδρο Μαρτίνς, αλλά όπως άφησε να διαφανεί σ’ αυτά τα δυο φιλικά ματς, θέλει να παίζει «με τη μία» και να κρατάει τη μπάλα στα πόδια. Τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο μέρος, τα μπακ πήγαιναν μπροστά και ο ένας από τους δυο κόφτες, ο Ρομαό στο πρώτο κι ο Μπουχαλάκης στο δεύτερο, γινόταν τρίτος στόπερ. Φυσικά, ο Καμαρά φανέρωσε και πάλι το πλούσιο ταλέντο του κι απλά πιστοποίησε ότι εφέτος θα είναι «πρώτο βιολί».

Ολυμπιακός (Μαρτίνς): Γιαννιώτης – Μασούρας, Σισέ, Νικολάου, Τσιμίκας – Ρομαό, Ανδρούτσος – Μάριν, Πάρντο, Λάζαρος – Γκερέρο

Β’ ημίχρονο: Χουτεσιώτης, Ελαμπντελουί, Ενγκελς, Βούκοβιτς, Σάλιακας, Μπουχαλάκης, Καμαρά, Φορτούνης, Φετφατζίδης, Βρουσάι, Τζούρτζεβιτς.

 

Θυμηθείτε το live της αναμέτρησης

http://athlosnews.gr/olympiakos-mpotosani-live/

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς