16.9 C
Athens

Τελεσίγραφο Θεοδωράκη σε Δανέλλη: Θέλω απαντήσεις μέχρι το βράδυ

Του έδωσε διορία μερικές ώρες για να αποφασίσει για το εάν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης ή όχι στην κυβέρνηση

Διορία μέχρι το βράδυ της Δευτέρας έδωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης στον Σπύρο Δανέλλη κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν σήμερα καλώντας τον να ξεκαθαρίσει τι θα πράξει κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης που έχει ζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του Ποταμιού φέρεται αποφασισμένος να θέσει εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματος τον βουλευτή στην περίπτωση που επιμείνει.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε προκειμένου να αποσαφηνιστεί η στάση του Σπύρου Δανέλλη που έχει δημιουργήσει προβλήματα στο Ποτάμι, αφού υπάρχει απόφαση και μάλιστα και του συνεδρίου να μη δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

Μάλιστα ο Σταύρος Θεοδωράκης έχει προχωρήσει και σε σχετικές δηλώσεις σημειώνοντας πως το Ποτάμι δεν συμφωνεί με την πολιτική της κυβέρνησης και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα να δοθεί ψήφος εμπιστοσύνης.

Μαυρωτάς: Δεύτερες σκέψεις για Πρέσπες αν ο Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης

Νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς, είχε σημειώσει πως σε θέματα που αφορούν τέτοιες κοινοβουλευτικές διαδικασίες (ψήφος εμπιστοσύνης ή πρόταση δυσπιστίας) τίθεται και θέμα κομματικής γραμμής.

Αφησε μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο να καταψηφίσει τελικά το Ποτάμι την συμφωνία των Πρεσπών αν ο βουλευτής Σπύρος Δανέλλης δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.

«Καλό θα είναι να μην το κάνει. Αν το κάνει προφανώς θα υπάρξουν δεύτερες σκέψεις», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μαυρωτάς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς