27.6 C
Athens

Γάντια που εμπνέουν σιγουριά

Σπάνια επίδοση από τον τερματοφύλακα του Ολυμπιακού, ο οποίος παραμένει αήττητος σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Με τον Ζοσέ Σα κάτω από τα γκολπόστ, ο Ολυμπιακός είναι αήττητος στο πρωτάθλημα. Από τη μέρα που ο Πορτογάλος πήρε θέση βασικού, οι Ερυθρόλευκοι μετρούν 6 νίκες και 2 ισοπαλίες. Κέρδισαν 1-0 τον Απόλλωνα Σμύρνης, 1-0 τον Άρη στη Θεσσαλονίκη, 2-1 τον Ατρόμητο στο Περιστέρι, 2-1 τον Παναιτωλικό, 3-0 την Λαμία και 2-0 τον Λεβαδειακό στη Βοιωτία. Και οι ισοπαλίες, με το ίδιο σκορ 1-1, ήταν με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη και στην Ξάνθη.

Στο Γιουρόπα Λιγκ, η συγκομιδή είναι 3 νίκες (2-0 και 5-1 την Ντουντελάνζ, 3-1 την Μίλαν) και 2 ήττες (3-1 από την Μίλαν στο Σαν Σίρο και 1-0 από την Μπέτις στο Μπενίτο Βιγιαμαρίν).

Επίσης, με τον υψηλόσωμο άσο βασικό, οι Πειραιώτες έχουν 1 νίκη (1-0 τον Λεβαδειακό) και 1 ισοπαλία (0-0 στην Ξάνθη) στο Κύπελλο.

Συνολικά, επί παρουσίας του Σα, ο Ολυμπιακός έχει συγκομιδή 10 νίκες, 2 ισοπαλίες και 2 ήττες. Ήττες που θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί και οι Ερυθρόλευκοι κάλλιστα να είχαν φύγει από τον αγωνιστικό χώρο με τον βαθμό της ισοπαλίας, καθώς κέρδιζαν 1-0 στο Μιλάνο μέχρι το 69ολεπτό (αλλά ήρθε το δεκάλεπτο μπλακ άουτ) και είχαν αρκετές και σπουδαίες χαμένες ευκαιρίες στο 0-0 στην Ισπανία, με τον Φορτούνη και τον Μπουχαλάκη.

Σε κάθε περίπτωση, η συμβολή του Σα είναι καθοριστική στον Ολυμπιακό. Εμπνέει σιγουριά και εμπιστοσύνη στους συμπαίκτες του και με την βοήθεια των αμυντικών και των υπόλοιπων συμπαικτών του, οι Πειραιώτες έχουν κρατήσει το μηδέν στην εστία τους στα 7 από τα 15 ματς που έχει παίζει ο Πορτογάλος πορτιέρε, δηλαδή σχεδόν στα μισά παιχνίδια.

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς