16.8 C
Athens

«Περίεργη» δολοφονία Αλβανού κρατούμενου στις φυλακές Κορυδαλλού!

Είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές • Είχε μεταχθεί μόλις από τις φυλακές Χανίων • Εμπλέκεται σε πολύκροτες υποθέσεις δολοφονιών και σε απόπειρες ανθρωποκτονίας

Ένας Αλβανός κρατούμενος που είχε μόλις σήμερα μεταφερθεί από τις φυλακές Χανίων δολοφονήθηκε στην Ε’ πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.

Ο κρατούμενος έχασε τη ζωή του μετά από συμπλοκή στις φυλακές και εικάζεται πως δολοφονήθηκε από μέλη αντίπαλης συμμορίας που γνώριζαν τη μεταγωγή του και του έστησαν ενέδρα και τον κατέσφαξαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για τον Αλβανό Άλμπερτ Μπάκο, που είχε απασχολήσει πολλές φορές τις αρχές και εμπλέκεται στην απόπειρα δολοφονίας του δικηγόρου Αντωνόπουλου. Τότε είχε υποστηρίξει ότι εκτελούσε συμβόλαιο θανάτου που του είχε δώσει ο Αριστείδης Φλώρος από την υπόθεση της HELLAS-Energa Power.

Aπό την πλευρά του ο Φλώρος υποστήριζε ότι όχι μόνο δεν έδωσε τέτοια εντολή, αλλά εκβιάστηκε από τους δράστες να τους καταθέσει 5 εκατομμύρια ευρώ για να αναιρέσουν τις καταθέσουν τους και να πουν την αλήθεια.

Παράλληλα, ο Μπάκο ήταν κατηγορούμενος για ηθική αυτουργία στη δολοφονία του δικηγόρου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου.

Η χρονική συγκυρία της δολοφονίας του είναι εξαιρετικά ύποπτη, καθώς σε μόλις δύο ημέρες, την προσεχή Τετάρτη επρόκειτο να ξεκινήσει και πάλι η δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου. Αυτός μάλιστα ήταν και ο λόγος που είχε γίνει η μεταγωγή του από τις φυλακές Χανίων.

Κατά πολλούς υπήρχε συμβόλαιο θανάτου εναντίον του Άλμπερτ Μπάκο. Ο Αλβανός είχε εκτός των άλλων κατηγορηθεί και ως ο ηθικός αυτουργός της απόπειρας δολοφονίας γνωστού νονού της νύχτας μέσα στις φυλακές. Όλα δείχνουν ότι η σημερινή αιματηρή συμπλοκή δεν ήταν τυχαία, αλλά μια οργανωμένη δολοφονία.

Ο Μπάκο το Νοέμβριο του 2014 είχε ανοίξει πυρ με καλάσνικοφ σε μπαρ στο Μικρολίμανο, για τα μάτια μιας χορεύτριας, τραυματίζοντας 14 άτομα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο θάνατός του επήλθε με πολλές μαχαιριές.

Στον Κορυδαλλό αυτή τη στιγμή επικρατεί μεγάλος αναβρασμός με δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. να έχουν σπεύσει στο σωφρονιστικό κατάστημα.

Είναι πάντως απορίας άξιο πώς γίνεται στο μεγαλύτερο σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας άνθρωποι να δολοφονούνται με τέτοια ευκολία.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς