14.9 C
Athens

Αποστολάκης: Ο μπαμπάς μου ο ναύαρχος, ο γιος μου ο σεφ

Η άγνωστη συγγένεια ανάμεσα στον νέο υπουργό Εθνικής Άμυνας και τον μάγειρα που έγινε γνωστός μέσα από το Master Chef

Το επώνυμο κοινό, τα επαγγέλματα διαφορετικά, η πορεία και των δύο ανοδική. Ο ναύαρχος, αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πλέον υπουργός Εθνικής Αμυνας, Ευάγγελος Αποστολάκης και ο σεφ Γιάννης Αποστολάκης μοιράζονται την πιο στενή σχέση σε μια οικογένεια. Αυτή του γονιού με το παιδί.

Όμως, μέχρι τώρα λίγοι έκαναν αυτή τη σύνδεση, καθώς ελάχιστες στιγμές ο Γιάννης Αποστολάκης έχει μιλήσει σε συνεντεύξεις του για τον πατέρα του, χωρίς μάλιστα να δίνει αναλυτικές πληροφορίες για τη δουλειά του.

Πώς θα μπορούσε λοιπόν να φανταστεί κανείς ότι ο αυστηρός στρατιωτικός και ο χαλαρός και άνετος σεφ είναι συγγενείς;

Κι όμως ο Γιάννης Αποστολάκης, για όσους τον θυμούνται από το πρώτο Master Chef, όπου μπορεί να μη νίκησε, αλλά σίγουρα διακρίθηκε, έχει στοιχεία που παραπέμπουν σε στρατιωτικό. Είχε απόλυτη τάξη και πειθαρχία στις κινήσεις του, ήταν ιδιαίτερα μεθοδικός και ανέλυε το κάθε τι μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Αυτά τα στοιχεία τον είχαν βοηθήσει να ξεχωρίσει, αυτά είναι τα στοιχεία που διαθέτει σε μεγάλο βαθμό ένας στρατιωτικός, ιδιαίτερα ένας στρατιωτικός στο υψηλότερο επίπεδο.

Από την άλλη, όσοι τον είδαν και στην εκπομπή «Θαλασσόλυκοι» μαζί με τον Γιάννη Δρυμωνάκο, ίσως να εξεπλάγησαν και από τις ναυτικές του ικανότητες. Ούτε αυτό είναι τυχαίο. Με πατέρα ναυτικό, με μητέρα που διέθετε σχολή καταδύσεων στο Ρέθυμνο και με τη δική του ενασχόληση με την ιστιοπλοΐα (δούλεψε ως skipper σε ιστιοπλοϊκά μέχρι 50 πόδια), η θάλασσα είναι το δυνατό στοιχείο του εξίσου δυνατό με τη μαγειρική.

Μικρός μάλιστα ήθελε να γίνει αξιωματικός του Πολεμικού Ναυτικού. Τον κέρδισε όμως η μαγειρική, ταλέντο που κληρονόμησε από τη μητέρα του.

Με τέτοιο background ο Γιάννης μπήκε στα βαθιά όχι απλά επέπλευσε, αλλά διακρίθηκε κιόλας. Και το έκανε μόνος του χωρίς να εκμεταλλευτεί τις γνωριμίες του πατέρα του για να προωθήσει την καριέρα του. Αυτός είναι και ο λόγος που έμαθαν όλοι αργά και αφού είχε καθιερωθεί στο χώρο του, τη συγγένειά του με τον ναύαρχο Αποστολάκη.

Πώς όμως αντέδρασε ο αυστηρός ναύαρχος στην απόφασή του να ακολουθήσει τη μαγειρική; Θα πίστευε κανείς ότι θα του έφερνε αντιρρήσεις.

Κι όμως. Όπως λέει ο Γιάννης, τον στήριξε. Και όταν είχε πει πως σκοπεύει να πάρει μέρος στο Master Chef, στάθηκε στο πλευρό του και τον παρότρυνε να δοκιμάσει τις δυνατότητές του.

Ο ίδιος σε συνέντευξή του αναφέρθηκε στις αρχές και τις αξίες που κληρονόμησε από το σπίτι του.

«Δεν είχαμε τα τρελά λεφτά στο σπίτι, αλλά ποτέ δεν μας έλειψαν τα βασικά αγαθά. Μπορεί να μην είχα τα χιλιάδες παιχνίδια που ήθελα και ζητούσα, αλλά είχαμε όσο ακριβώς χρειαζόμασταν. Δεν με κακόμαθαν οι γονείς μου -και ευτυχώς, δηλαδή. Ο πατέρας μου είναι ναυτικός και η μητέρα μου έχει μια σχολή με καταδύσεις στο Ρέθυμνο -κανονικοί άνθρωποι, νορμάλ εισοδήματα. Νιώθω πολύ τυχερός για την οικογένειά μου, γιατί με μεγάλωσαν με καλές αρχές και πρότυπα. Αν και ως παιδί ήμουν… κάπως», είχε δηλώσει, αποφεύγοντας να δώσει περισσότερες πληροφορίες για τη δουλειά του πατέρα του.

Σήμερα πλέον όλοι γνωρίζουν. Και οι ίδιοι χαίρονται ο ένας με την επιτυχία του άλλου. Και ο Γιάννης δεν χρειάζεται πια να κρύβει την υπερηφάνεια του για τον πατέρα του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς