19.7 C
Athens

Παραιτήθηκε και πέταξε πάνω από τα Ίμια ο Καμμένος! (video)

«Τελική πράξη… από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα», έγραψε στο twitter • Αιφνιδιάστηκαν οι Τούρκοι, δεν δέχθηκε καμία παρενόχληση το ελικόπτερο

Συμβολική πτήση πάνω από τα Ίμια πριν παραδώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας έκανε ο Πάνος Καμμένος.

Με μία φωτογραφία στην οποία φαίνεται να ρίχνει στεφάνι στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter ο μέχρι πρότινος Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, αποχαιρετά το ΥΠΕΘΑ και τις Ένοπλες Δυνάμεις.

«Τελική πράξη…. από εκεί που ξεκίνησε το ταξίδι ΙΜΙΑ τώρα. Τιμή στους ΗΡΩΕΣ ΒΛΑΧΑΚΟ ΚΑΡΑΘΑΝΑΣΗ ΓΙΑΛΟΨΟ και σε ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΕΠΕΣΑΝ ΥΠΕΡ ΠΙΣΤΕΩΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ΥΠΟΚΛΕΙΝΕΤΑΙ. Ευχαριστώ τους υπασπιστές μου τον πιλότο ΣΝΧΗ ΦΙΛΙΠΠΟΥ και το πλήρωμα του HU1 για όλα αυτά τα χρόνια», γράφει στο tweet του ο Πάνος Καμμένος, ο οποίος μετέβη στην περιοχή πετώντας με ένα ελικόπτερο UH-1H Huey της Αεροπορίας Στρατού με κυβερνήτη τον προσωπικό του πιλότο Συνταγματάρχη Φιλίππου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πάνος Καμμένος ανέλαβε αρχικώς ως ΥΕΘΑ στις 25 Ιανουαρίου 2015 και η πρώτη του ενέργεια ήταν να μεταβεί με ελικόπτερο ΝΗ-90 στα Ιμια -στις 30 Ιανουαρίου 2015- και συνοδεία των τότε Αρχηγών ΓΕΣ και ΓΕΑ να ρίψει δάφνινο στεφάνι στη θαλάσσια περιοχή των Ιμίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ελικόπτερο του υπουργού (είναι ακόμα τυπικά, μέχρι να παραδώσει την έδρα του) δεν παρενοχλήθηκε από τουρκικά αεροσκάφη. Προφανώς οι Τούρκοι αιφνιδιάστηκαν, γιατί πού να φανταστούν ότι ο παραιτηθείς Πάνος Καμμένος λίγες ώρες μετά την παραίτησή του θα πετούσε πάνω από τη βραχονησίδα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς