19.9 C
Athens

«Έχουμε πρόταση από ελληνική ομάδα για τον Γουίλσον Μαναφά»

Πρόταση από ελληνικό σύλλογο για τον Πορτογάλο ποδοσφαιριστή (με καταγωγή από τη Γουινέα-Μπισάου) που παίζει και στις δύο πλευρές έχει η Πορτιμονένσε

Προσφορά από ελληνική ομάδα για τον Γουίλσον Μαναφά έχει η Πορτιμονένσε, κατά δήλωση του εκ βασικών μετόχων του συλλόγου, Τεόντορο Φονσέκα. Ο τελευταίος με αφορμή το έντονο ενδιαφέρον της Πόρτο για τον 24χρονο ποδοσφαιριστή (με καταγωγή από τη Γουινέα-Μπισάου), σε τοποθέτησή του που φιλοξενήθηκε στην ηλεκτρονική έκδοση της “A Bola”, υποστήριξε τα εξής: «Υπάρχουν πολλοί σύλλογοι που ενδιαφέρονται για τον Μαναφά. Έχω τουλάχιστον τέσσερις προτάσεις από την Γαλλία και την Ελλάδα. Μέχρι στιγμής δεν έχει φτάσει καμία από την Πορτογαλία».

Από την Ιβηρική χερσόνησο θεωρούν πως πρόκειται για τον Ολυμπιακό λόγω της παρουσίας του Πέδρο Μαρτίνς στο ερυθρόλευκο πάγκο. Από την Πορτιμονένσε δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους, δεν έχουν δημοσιοποιήσει αν πρόκειται για τον Ολυμπιακό, τον ΠΑΟΚ ή άλλη ελληνική ομάδα, ωστόσο ο Φονσέκα ήταν ξεκάθαρος κάνοντας λόγο για πρόταση και όχι απλά για ενδιαφέρον.

Ο Μαναφά έχει 2 γκολ και 5 ασίστ σε 15 αγώνες στο πρωτάθλημα την τρέχουσα σεζόν και είναι ένας παίκτης που έχει αγωνιστεί κατά καιρούς και στα δύο άκρα της άμυνας, αλλά και της επίθεσης. Πρόκειται για ένα παίκτη γρήγορο, τεχνίτη, που παίζει σε όλη την πλευρά.

Ο τεχνικός της Πορτιμονένσε, Αντόνιο Φόλια έχει χρησιμοποιήσει τον συμπατριώτη του ποδοσφαιριστή το τελευταίο εξάμηνο σε τέσσερις διαφορετικές θέσεις: του αριστερού μπακ (με Μπενφίκα, Μπράγκα, Σπόρτινγκ, Ρίο Άβε, Σετούμπαλ, Τσάβες, Σάντα Κλάρα, Μπελενένσες, Νασιονάλ, Μορεϊρένσε), του αριστερού εξτρέμ (εναντίον των Πόρτο, Μποαβίστα, Φεϊρένσε), του δεξιού μπακ (κόντρα στην Τοντέλα) και του δεξιού εξτρέμ (με τη Ρίο Άβε στο Κύπελλο).
Ο Μαναφά έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματα στην Ολιβέιρα Μπαϊρο και στα 18 του, τον πήρε η Σπόρτινγκ τοποθετώντας τον στην ομάδα Νέων, όπου έμεινε μία σεζόν (24 συμμ., 2 γκολ) και στη συνέχεια προωθήθηκε στην δεύτερη ομάδα. Στα 20 του παραχωρήθηκε στην Μπέιρα Μαρ, ακολούθησαν η Ανάντια και η Βαρζίμ, από την οποία τον απέκτησε η Πορτιμονένσε το καλοκαίρι του 2016. Σε αυτά τα 2,5 χρόνια έχει συνολικά 78 συμμετοχές, 5 γκολ και 11 ασίστ

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς