21.4 C
Athens

Στην «τσίτα» για δύο χρόνια

Ο Ολυμπιακός γλίτωσε την τιμωρία της έδρας από την UEFA όμως ο κόσμος του θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός τα δύο επόμενα χρόνια

Μπορεί να έχει περάσει στα ψιλά η τιμωρία που επέβαλε η Πειθαρχική Επιτροπή της UEFA στον Ολυμπιακό στο νικηφόρο αγώνα με τη Μίλαν, εξαιτίας του “ανασταλτικού χαρακτήρα” της ποινής της μίας αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών, αλλά είναι άκρως σοβαρή και σημαντική. Πλέον, οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται υπό επιτήρηση δύο ετών, που σημαίνει πως, αν συμβεί το παραμικρό στο Καραϊσκάκη την επόμενη ή την μεθεπόμενη σεζόν, τότε θα υπάρξει πρόβλημα.

Πως μεταφράζεται αυτό; Ο Ολυμπιακός είναι πια υπότροπος, βρίσκεται υπό επιτήρηση, έχει δηλαδή προειδοποιηθεί και, όπως επισημαίνουν που γνωρίζουν το αντικείμενο και έχουν επαφές με την Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, σε περίπτωση νέας στραβής, η τιμωρία για παιχνίδι κεκλεισμένων των θυρών μπορεί να μην είναι μόνο για μία, αλλά για δύο αγωνιστικές. Δηλαδή, η UEFA μπορεί να διπλασιάσει την ποινή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, χρειάζεται μεγάλη προσοχή στο εξής, όχι μόνο ενόψει του αγώνα με την Ντιναμό Κιέβου στους “32” του Γιουρόπα Λιγκ, αλλά και για τις επόμενες δύο περιόδους.

Διότι, θα είναι κρίμα για τον Ολυμπιακό, τον προπονητή και τους ποδοσφαιριστές να στερηθούν τους οπαδούς τους, την κινητήριος δύναμή τους δηλαδή σε έναν ή δύο ευρωπαϊκούς αγώνες στο Καραϊσκάκη που έτσι κι αλλιώς θα είναι σημαντικοί. Θα είναι κρίμα επίσης για τον κόσμο να στερηθεί το δικαίωμα να δει από κοντά την αγαπημένη του ομάδα σε ευρωπαϊκό ματς και να την πληρώσουν για μερικούς που τυχόν δεν θα δείξουν την πρέπουσα συμπεριφορά. Επιπλέον, θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι θα υπάρξει και σημαντική οικονομική ζημιά για τον σύλλογο, τόσο από την απώλεια εσόδων από τα εισιτήρια όσο και από τα πρόστιμα.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς