21.7 C
Athens

Πρόστιμο €190 σε Μουσουλμάνο γιατί φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος»

Ο 22χρονος φώναξε «Αλλάχου Άκμπαρ» όταν συνάντησε στο δρόμο ένα φίλο του προκαλώντας σύγχυση

Το περιστατικό συνέβη στην Ελβετία, όταν ένας Μουσουλμάνος φώναξε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» όταν συνάντησε στο δρόμο ένα φίλο του.

Ο 22χρονος Ορχάν Ε. είναι ο πρωταγωνιστής του συμβάντος, το οποίο συνέβη στην πόλη Σαουφχάουσεν τον περασμένο Μάιο. Το πρόστιμο που κλήθηκε να πληρώσει ο νεαρός άγγιξε τα 190 ευρώ.

Σύμφωνα με τα αυστριακά ΜΜΕ, οι αστυνομικοί σταμάτησαν τον 22χρονο και τον κατηγόρησαν για διαταραχή της κοινής ειρήνης. Απ’ ό,τι φαίνεται φοβήθηκαν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας υποστήριξε ότι το ίδιο θα έκαναν και οι συνάδελφοί του και στην περίπτωση που άκουγαν κάποιον να βρίζει.

«Ξαφνικά μια γυναίκα αστυνομικός με φώναξε και με ρώτησε τι εννοώ με τη φράση αυτή. Εγώ της είπα ότι λέμε «ο Αλλάχ είναι μεγάλος» και ως χαιρετισμό. Με απείλησε με φυλάκιση αν δεν πλήρωνα το πρόστιμο. Εγώ έχω γεννηθεί στην Ελβετία και δεν έχω ζήσει ξανά κάτι παρόμοιο», σχολίασε ο Ορχάν για όσα του συνέβησαν.

Από την πλευρά της αστυνομίας απάντησε εκπρόσωπος, «Η συνάδελφος έπρεπε να ερευνήσει τι ακριβώς συμβαίνει γιατί η φράση αυτή έχει χρησιμοποιηθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις στο πρόσφατο παρελθόν».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς