18.3 C
Athens

Πούλησε το νεφρό του για να αγοράσει iPhone και κατέληξε ανάπηρος! (pic)

Η πώληση και η επέμβαση αφαίρεσης του νεφρού έγινε σε παράνομη κλινική στην Κίνα

Ο Γουάνκ σήμερα είναι 25 ετών. Πριν από λίγα χρόνια, όταν ήταν ακόμα 17 ετών, αποφάσισε να πουλήσει το δεξί του νεφρό προκειμένου να μπορέσει να πάρει ένα… iPhone!

Όσο απίστευτο και αν ακούγεται ο νεαρός προχώρησε στην επέμβαση και πήρε 2.800 ευρώ. Με αυτά τα χρήματα αγόρασε τελικά το πολυπόθητο iPhone 4 αλλά και ένα iPad 2.

Ο Γουάνκ, τότε χαρούμενος που απέκτησε τα αγαπημένα του προϊόντα, δεν είχε συνειδητοποιήσει σε τι κινδύνους έθεσε την υγεία και την ίδια του τη ζωή με την απόφαση που είχε πάρει.

Η πώληση και η επέμβαση αφαίρεσης του νεφρού πραγματοποιήθηκε σε παράνομη κλινική στην επαρχία Αχούι της Κίνας, την οποία ανακάλυψε μέσω του διαδικτύου.

Σήμερα ο 25χρονος νεαρός κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του. Έχει μείνει ανάπηρος από διάφορες επιπλοκές που παρουσιάστηκαν μετά την επέμβαση. Πριν λίγες μέρες έπεσε σε κώμα.

Σύμφωνα με τις αρχές της Κίνας, τα 2.800 ευρώ που έλαβε ο Γουάνκ σαν αποζημίωση αντιστοιχούν μόλις στο 10% του συνολικού ποσού που πήραν οι γιατροί, οι οποίοι έκαναν παράνομα την επέμβαση.

Η οικογένεια του νεαρού έπειτα από αγώνες σε συνεργασία με την αστυνομία, κατάφερε να εντοπίσει το κύκλωμα εμπορίας οργάνων. Η αστυνομία σε μια συντονισμένη επιχείρηση συνέλαβε την εγκληματική οργάνωση.

Μεσάζοντες και γιατροί πέρασαν από δίκη και καταδικάστηκαν. Ο Γουάνκ έλαβε ως αποζημίωση 170.000 ευρώ. Ο 25χρονος συνήλθε από το κώμα, αλλά πάσχει πλέον από νεφρική ανεπάρκεια και κάνει συνεχώς αιμοκαθάρσεις.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς