17.2 C
Athens

Αποχαιρέτησε τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο ο Πάνος Καμμένος

«Θα πράξω αυτό που πρέπει», φέρεται να τους είπε • Προαναγγελία αποχώρησης από την κυβέρνηση το σημερινό τετ α τετ ή ένας ακόμα ελιγμός;

Ετοιμάζεται να ρίξει τίτλους τέλους στη θητεία του στο υπουργείο Άμυνας ο Πάνος Καμμένος όπως δείχνουν τουλάχιστον οι τελευταίες κινήσεις του.

Σύμφωνα με απολύτως επιβεβαιωμένες πληροφορίες και πριν πραγματοποιηθεί η προγραμματισμένη για το πρωί της Παρασκευής συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, ο κ. Καμμένος αποχαιρέτησε τους στρατηγούς στο Πεντάγωνο.

Ο υπουργός Άμυνας συνομίλησε με τους επικεφαλής των σωμάτων, δείχνοντας αποφασισμένος να αποχωρήσει. Φέρεται, δε, να είπε σε συνομιλητές του, που τον ρώτησαν σχετικά με τις προθέσεις του, έναντι του κ. Τσίπρα πως «θα πράξω αυτό που πρέπει».

Ο κ. Καμμένος, φέρεται να μην είναι ικανοποιημένος απ’ όσα άκουσε χθες δια στόματος Πρωθυπουργού στη συνέντευξη που έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας στο Open. Το πρωί της Παρασκευής στις 10 π.μ. αναμένεται να δώσει το «παρών» στην κοινή συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Aμυνας- Εξωτερικών Υποθέσεων και της Ειδικής Διαρκούς Επιτροπής Εξοπλιστικών Προγραμμάτων και Συμβάσεων, μετά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια για την τροπολογία των αντισταθμιστικών ωφελημάτων των F-16.

Πολλοί είναι αυτοί που θεωρούν ότι αυτή θα είναι και η τελευταία του παρουσία ως υπουργού Άμυνας, θέση που κατέχει από την πρώτη κυβέρνηση Τσίπρα, το Φεβρουάριο του 2015.

Κανείς βέβαια δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα τι ακριβώς θα γίνει. Θα μπορούσε να είναι ένας ακόμα ελιγμός του υπουργού Αμυνας και αυτός ο αποχαιρετισμός στους αρχηγούς να είναι ένας έμμεσος τρόπος για να ασκήσει πίεση στον πολιτικό συνοδοιπόρο του και πρόεδρο της κυβέρνησης με σκοπό να αντλήσει τα μεγαλύτερα δυνατά πολιτικά οφέλη.

Εάν ωστόσο η επιλογή του Πάνου Καμμένου να αποχαιρετήσει τους αρχηγούς των γενικών επιτελείων με τους οποίους συνεργάζεται σε καθημερινή βάση από το 2015 δεν είναι προσχηματική, προκύπτει ότι βρισκόμαστε ενώπιον της υλοποίησης της απειλής του προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. ότι θα αποχωρήσει από την κυβέρνηση λόγω της διαφωνίας του με τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Στην περίπτωση αυτή, στο αυριανό ραντεβού των κυρίων Τσίπρα και Καμμένου απομένει να επισημοποιηθεί η επιλογή της εξόδου των υπουργών των ΑΝ.ΕΛ. -αυτών που παραμένουν πιστοί στον πρόεδρο του κόμματος- από την κυβέρνηση και κυρίως να προσδιοριστεί ο χρόνος της εξόδου από το υπουργικό συμβούλιο που θα σηματοδοτήσει την αντίστροφη μέτρηση για πολιτικές εξελίξεις, αρχής γενομένης από την προαναγγελθείσα ψηφοφορία για να αναζητήσει ο Αλέξης Τσίπρας ψήφο εμπιστοσύνης από τη σημερινή Βουλή.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς