23.7 C
Athens

Έναν μήνα μετά την εκπομπή ανακάλυψαν πρόκληση αθλητικής βίας

Συγχορδία διώξεων με κοινό παρονομαστή. Στο στόχαστρο Τάκης Τσουκαλάς, Άκης Βαρδαλάκης και κάθε τι ερυθρόλευκο. Σε λίγο θα πουν ότι προανήγγειλαν τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου…

Μετά το κόψιμο της εκπομπής «Άντε γεια» των οργανωμένων οπαδών του Ολυμπιακού και τα υπέρογκα πρόστιμα για αδικήματα ρατσιστικής συμπεριφοράς με αφορμή σχόλιο που αφορούσε τον μπασκετμπολίστα του Παναθηναϊκού, Θανάση Αντετοκούνμπο, ακολουθούν ποινικές διώξεις για τους παρουσιαστές της εκπομπής Τάκη Τσουκαλά και Άκη Βαρδαλάκη, οι οποίοι βρίσκονται στο στόχαστρο των Αρχών.

Ο αναπληρωτής αθλητικός εισαγγελέας Αθηνών Απόστολος Γραμμένος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση για την εκπομπή της 10ης Δεκεμβρίου 2018. Ο Απ. Γραμμένος ερευνά το ενδεχόμενο παραβίασης του αθλητικού νόμου, 2725/99. Συγκεκριμένα το άρθρο 41ΣΤ, το οποίο προβλέπει ποινικές κυρώσεις για το αδίκημα της πρόκλησης αθλητικής βίας.

Η εκπομπή μεταδόθηκε ένα 24ωρο μετά το παιχνίδι πρωταθλήματος των Πειραιωτών στην Ξάνθη (σκορ 1-1, διαιτητής ο Τζήλος), και τα όσα ειπώθηκαν προκάλεσαν την παρέμβαση του εισαγγελέα. Το παράδοξο είναι πως η παρέμβαση ήλθε ακριβώς έναν μήνα μετά την μετάδοση της εκπομπής.

Η εκπομπή μεταδιδόταν πολλά χρόνια και είναι πασίγνωστος ο χαρακτήρας της καθώς είχε μέχρι να κοπεί…. καφενειακό χαρακτήρα. Η συγκεκριμένη που επέφερε την εισαγγελική παρέμβαση, μεταδόθηκε εννιά ημέρες πριν τη μαφιόζικη επίθεση στον διεθνή ρέφερι Θανάση Τζήλο, από τρεις κουκουλοφόρους που του είχαν στήσει ενέδρα κάτω από το σπίτι του και τον ξυλοκόπησαν άγρια.

Οι δύο επώνυμοι οπαδοί των «ερυθρολεύκων» χρησιμοποίησαν ατάκες όπως: «Να προσέχετε με το μηχανάκι εκεί που κυκλοφορείτε. Είναι 6 εκατ. κατάρες, τις δικαιούστε όλοι. Άμα η κατάρα έχει βάση, να προσέχετε. Ο Θεός είναι μεγάλος.

-Και η ζωή είναι μικρή. Μη μικρύνει κι άλλο.

-Εγώ πιστεύω ότι τα περισσότερα ατυχήματα στους δρόμους γίνονται τα Χριστούγεννα και το Πάσχα, πίνει ο κόσμος, τρώει, έχουμε νεκρούς.

Και ξέρουμε που μένεις…»!

Είναι τουλάχιστον αστείο να θεωρηθεί πως προαναγγέλονται τηλεοπτικά επιθέσεις σε διαιτητές. Ωστόσο η συγχορδία διώξεων δημιουργεί συνειρμούς που προβληματίζουν.

Αρχικά ήταν η παρέμβαση του ΕΣΡ και η «καμπάνα» στον τηλεοπτικό σταθμό «Epsilon» που με τη σειρά του αναγκάστηκε να κόψει την εκπομπή. Στη συνέχεια έρχονται ποινικές διώξεις….

Και όλα αυτά την ώρα που πολιτικοί υβρίζουν και απειλούν, δίχως να ευαισθητοποιείται κανείς.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς