22.7 C
Athens

«Εικονικό στριπτιζάδικο» ελληνικής παραγωγής στη CES του Λας Βέγκας!

Ρομποτικός δονητής για γυναίκες απαγορεύτηκε από την έκθεση λόγω πουριτανικών διαμαρτυριών

Εκτός από την τεχνητή νοημοσύνη, τους προσωπικούς ψηφιακούς βοηθούς και τα ασύρματα δίκτυα πέμπτης γενιάς (5G), ένα ακόμη πράγμα έχει ξεχωρίσει και μάλιστα έχει προκαλέσει αναστάτωση, στην μεγαλύτερη διεθνή έκθεση καταναλωτικών προϊόντων Consumer Electronic Show (CES), στο Λας Βέγκας.

Πρόκειται για τα σεξουαλικά «παιχνίδια», εικονικά και μη, που υπόσχονται αυτόνομες απολαύσεις άνευ πραγματικού συντρόφου.

Τους χώρους της έκθεσης κατέκλυσαν «γκατζετάκηδες», οι οποίοι δεν κόλλησαν μόνο στη νέα «έξυπνη» ηλεκτρική σκούπα ή στα τελευταίας τεχνολογίας τάμπλετς και κινητά, αλλά την προσοχή τους τράβηξε και ό,τι καινούριο κυκλοφορεί στη βιομηχανία του κυβερνο-πορνό.

Ένας επιχειρηματίας ελληνικής καταγωγής ήταν εκεί για να προσφέρει στους θαμώνες αυτό που ζητούσαν.

Αναφερόμαστε στον Ανδρέα Χρονόπουλο, ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής βίντεο πορνό Naughty America, η οποία παρουσίασε το «Strip Club».

Πρόκειται για ένα όχι και τόσο «παραδοσιακό» στριπτιζάδικο, αλλά ένα στριπτιζάδικο επαυξημένης πραγματικότητας, που προσφέρει στο κοινό εικονικές χορεύτριες και χορευτές γύρω από ένα στύλο (pole dancers) ακόμα και εικονική προσωπική μασέζ και μασέρ! Όλα αυτά τα γυναικεία και ανδρικά ολογράμματα που περικλείουν τον χρήστη μπορούν να είναι ελεγχόμενα και από ένα smart watch.

«Είναι κάτι ασύλληπτο. Μπορείς να φέρεις μια ολόκληρη στριπτιζού στο δωμάτιό σου, να χορεύει γύρω από ένα στύλο, σαν να είναι πράγματι εκεί. Και δεν χρειάζεται να δώσεις φιλοδώρημα», δήλωσε ο δαιμόνιος Έλληνας στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Ο Χρονόπουλος συμπλήρωσε, «Το θεωρώ περισσότερο σαν ένα προϊόν ψυχαγωγίας. Κάθεσαι αναπαυτικά, χαλαρώνεις, εμφανίζεις τα ολογράμματα και παίζεις μαζί τους…».

Μόλις η εικονική χορεύτρια αρχίσει το σόου, ο θεατής, φορώντας μια ειδική συσκευή στο κεφάλι του, μπορεί να μετακινείται εικονικά γύρω της, όπως θα έκανε και σε ένα πραγματικό κλαμπ.

Ίσως μεγαλύτερο ενθουσιασμό στο Λας Βέγκας να προκάλεσε η συσκευή της Ose, της νεοσύστατης εταιρίας Lora DiCarlo, που δημιούργησε η Λόρα Χάντοκ. Η Ose είναι ένα είδος ρομποτικού δονητή για γυναίκες, που δουλεύει hands-free, μιμούμενη την αίσθηση ενός στόματος προσομοιάζοντας το στοματικό σεξ.

Η Ose, ένα προϊόν που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το εργαστήριο ρομποτικής του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, ενώ έχει βραβευθεί για την καινοτομία του. Είχε προγραμματιστεί να παρουσιαστεί στην CES αλλά οι διοργανωτές το απαγόρευσαν, αφού δεν έλειψαν οι πουριτανικές διαμαρτυρίες.

Παράλληλα αρκετοί αναρωτήθηκαν για ποιο λόγο ένα εικονικό στριπτιζάδικο είναι αποδεκτό, άλλα ένας ρομποτικός δονητής για γυναίκες όχι.

Οργισμένη η Χάντοκ, η οποία «έφαγε πόρτα» τελευταία στιγμή, δήλωσε: «Η κοινωνία πρέπει επιτέλους να καταρρίψει τα ταμπού της για το σεξ και τη σεξουαλικότητα- αποτελούν μέρος της ζωής και της υγείας». Επέκρινε τους διοργανωτές για «δύο μέτρα και σταθμά» καθώς όπως είπε δεν φαίνεται να έχουν πρόβλημα με την ανδρική σεξουαλικότητα (βλ. στριπτιζάδικο).

Άλλωστε το 2017 ένα θηλυκό σεξ-ρομπότ, η Harmony, είχε παρουσιασθεί χωρίς ίχνος προβλήματος στο Λας Βέγκας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς