18.7 C
Athens

Εξαρθρώθηκε συμμορία που έκρυβε κοκαΐνη σε superfoods! (pic)

Η συμμορία εξαρθρώθηκε χθες από την ΕΛ.ΑΣ σε διάρκεια εκτεταμένης επιχείρησης

Η ΕΛ.ΑΣ εξάρθρωσε εγκληματική οργάνωση, η οποία εισήγαγε από τις χώρες της Νότιας Αμερικής στη χώρα μας σημαντικές ποσότητες κοκαΐνης, με αποστολές ταχυδρομικών δεμάτων, μέσω εταιριών αερομεταφορών.

Εκτεταμένη επιχείρηση  ήταν σε εξέλιξη χθες, 8 Ιανουαρίου, σε διάφορες περιοχές της Αττικής κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν έξι άτομα.

Μέχρι τώρα έχουν κατασχεθεί ποσότητες acai (αποξηραμένο φρούτο-superfood) εμποτισμένες με κοκαΐνη, συνολικού μεικτού βάρους περίπου 36 κιλών.

Η συμμορία εμπότιζε το acai με κοκαΐνη και έπειτα έστελναν τα δέματα μέσω αερομεταφορών. Κατασχέθηκαν από την ΕΛ.ΑΣ 43 συσκευασίες, με περίπου 15-18 κιλά καθαρής κοκαΐνης, ποσότητα που η αξία της αγγίζει τα 500.000 ευρώ.

Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και ο χημικός- «μάγειρας» (αυτός που εμπότιζε τις ποσότητες acai), ενώ αναζητούνται άλλα τρία μέλη του κυκλώματος. Μεταξύ των μελών που καταζητούνται βρίσκεται και ένας Έλληνας, ο οποίος είναι στη Βραζιλία και φαίνεται να έχει επαφή με τα καρτέλ.

Η σπείρα είχε επιχειρήσει πριν από 6 μήνες, χωρίς επιτυχία, να εισάγει στη χώρα μας ρούχα εμποτισμένα με κοκαΐνη! Παράλληλα πριν από 8 μήνες, αναβλήθηκε επιχείρηση εισαγωγής κοντέινερ με μεγαλύτερη ποσότητα κοκαΐνης, καθώς συνελήφθη στη Γερμανία ο Αλβανός αρχηγός και χρηματοδότης του κυκλώματος.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς