23.4 C
Athens

Καμμένος σε Αμυρά: «Για νυφούλα καλό σας βλέπω» (video)

Άγρια κόντρα στη Βουλή • Αμυράς: Δεν θα γίνουμε ο ρεπατζής του Καμμένου, είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας • Καμμένος: Βρείτε τα πρώτα μεταξύ σας, αλλά εσείς το έχετε δίπορτο

Απίστευτη αντιπαράθεση στη Βουλή σήμερα το πρωί ανάμεσα στον Πάνο Καμμένο και τον βουλευτή του Ποταμιού, Γιώργο Αμυρά, όταν ο τελευταίος του είπε πως δεν θα έπρεπε να φέρει ρυθμίσεις στη Βουλή από τη στιγμή που δηλώνει πως αποχωρεί από την κυβέρνηση.

Ο κ. Αμυράς χαρακτήρισε τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ., ως «βασιλιά της κωλοτούμπας» με τον κ. Καμμένο να του απαντά «για νυφούλα καλό σας βλέπω», υπονοώντας επαφές του με τη Νέα Δημοκρατία.

«Ξεχάστε και τις Πρέσπες και τις Τριχωνίδες και όλες τις λίμνες, το Ποτάμι δεν θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου. Αν σας βαστάει, προχωρήστε και ζητήστε ψήφο εμπιστοσύνης», είπε από το βήμα της Βουλής ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς.

Παράλληλα ο κ. Αμυράς επιτέθηκε στον Πάνο Καμμένο και στη συνέχεια επικράτησε ένταση όταν τον ρώτησε αν αυτό είναι το τελευταίο του νομοσχέδιο. Το αποτέλεσμα ήταν να ανέβει η ένταση.

Αμυράς: Βιαστήκατε πολύ να φέρετε, κ. Καμμένε, αυτή την τροπολογία από την πίσω πόρτα. Γιατί; Είναι αυτό το τελευταίο νομοσχέδιο που φέρνετε; Ένα νεύμα σας αρκεί.

Καμμένος: Μετά από τη διαπραγμάτευση που κάνει το Ποτάμι κι όταν συμφωνήσετε, θα σας απαντήσω. Όταν τα βρείτε μεταξύ σας θα σας απαντήσω. Αλλά εσείς το έχετε δίπορτο μαθαίνω.

Αμυράς: Θα αναγκαστώ να ανακαλέσω δική σας έκφραση γιατί εδώ δεν μιλάω έτσι. Είστε ο βασιλιάς της κωλοτούμπας γιατί επιτρέψατε στον κ. Κοτζιά να πάει να υπογράψει για Πρέσπες.

Καμμένος: Εσείς φαίνεστε τι είστε…

Αμυράς: Και τώρα κάνετε τάχα αντάρτικο; Μαζί τα κάνατε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝ.ΕΛ.

Καμμένος: Για νυφούλα καλό σάς βλέπω πάντως.

Η διαφοροποίηση του κ. Αμυρά από την επίσημη γραμμή του Ποταμιού, αλλά και η επίθεση που έκανε προς το πρόσωπό του, σχολιάστηκε με ιδιαίτερο τρόπο από τον Πάνο Καμμένο.

Ουσιαστικά ο κ. Αμυράς προχώρησε σε ευθεία διαφοροποίηση από τη θέση του Ποταμιού, η οποία διατυπώθηκε μόλις χθες. Ο κ. Αμυράς από το βήμα της Βουλής και ενώ το Ποτάμι έχει δηλώσει από χθες ότι θα υπερψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, απαντώντας στον Νίκο Φίλη κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης αν ο Πάνος Καμμένος φύγει από την κυβέρνηση, αλλιώς, όπως είπε, το Ποτάμι δεν πρόκειται να ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

Tο κείμενο της ομιλίας του Γιώργου Αμυρά για την τροπολογία για τα F-16:

«Το Ποτάμι δε θα γίνει ο ρεπατζής του κ. Καμμένου αν επιτέλους αποχωρήσει από την κυβέρνηση, ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης από τη Βουλή, διαφορετικά δεν έχει τη δεδηλωμένη. Να μην υπολογίζουν στο Ποτάμι ούτε για τις Πρέσπες, ούτε για τις Τριχωνίδες, Βιστωνίδες και την Παμβώτιδα λίμνη», είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Ποταμιού από το βήμα της Ολομέλειας στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ σήμερα, και πρόσθεσε:

«Δεν ξέρω αν μαζί τα φάγατε, πάντως σίγουρα μαζί τα κάνατε Τσίπρας και Καμμένος, Συριζαίοι και Ανελίτες βουλευτές:

  • μαζί φέρατε το μνημόνιο με το όνομά σας
  • μαζί περικόψατε τις συντάξεις
  • μαζί μειώσατε τη φορολογία στα καζίνο από 37% σε 8%
  • μαζί βάλατε φόρο στο ίντερνετ, τον καφέ, τη βενζίνη, τη σταθερή τηλεφωνία, τη μπύρα, το κρασί, το ψωμί και σε άλλα είδη διατροφής
  • μαζί φωνάζατε «δεν πληρώνω» και φέτος ανοίξατε 43 νέους σταθμούς διοδίων και ακριβύνατε τα διόδια ως και 150%.
  • μαζί πληρώσατε στους Ρότσιλ 3,5 εκατ. ευρώ αναγορεύοντας τους συμβούλους του υπουργείου Οικονομικών, όταν το 2013 τους κατηγορούσατε με θεωρίες συνωμοσίας περί καθυπόταξης του ελληνικού λαού με τα μνημόνια
  • μαζί υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία με το Υπερταμείο μέχρι το 2115»

Ο κ. Αμυράς ρώτησε ευθέως και επανειλημμένα τον κ. Καμμένο αν βιάστηκε να φέρει την ύποπτη τροπολογία με την οποία επαναφέρει το σκοτεινό καθεστώς των αντισταθμιστικών ωφελημάτων στους εξοπλισμούς ως τελευταίο νομοσχέδιό του πριν παραιτηθεί από την κυβέρνηση «για να ξέρουμε αν πραγματικά θα χαρούμε ή θα συνεχιστεί ο κλαυσίγελως με πρωταγωνιστή εσάς τον βασιλιά της κωλοτούμπας και άρχοντα των fake news».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς