24.6 C
Athens

Έγκλημα στην Κέρκυρα: Στην Αλβανία η σορός της 28χρονης

Αβάσταχτος ο πόνος της μητέρας της που συνόδευσε τη σορό • Συντετριμμένος ο Αφγανός σύντροφος της άτυχης κοπέλας

Στην Αλβανία μεταφέρθηκε σήμερα το πρωί, η σορός της 29χρονης που δολοφονήθηκε από τον ίδιο τον πατέρα της, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή Κέρκυρας, Χρυσαυγή Κούση, ολοκληρώθηκαν όλες οι απαιτούμενες διαδικασίας και με εντολή της εισαγγελικής αρχής, η σορός μεταφέρεται, μέσω Μαυροματίου, στη γενέτειρά της, το Μπεράτι, για να ακολουθήσει και η ταφή της.

Τη σορό της 29χρονης συνόδευσαν η μητέρα της και συγγενείς της. Ο πόνος της μητέρας ήταν αβάσταχτος και έκλαιγε σε όλη τη διάρκεια του ταξιδιού.

Η ταφή στην γειτονική χώρα ήταν επιθυμία της ίδιας της κοπέλας που σε ανύποπτο χρόνο το είχε συζητήσει με τον σύντροφό της, χωρίς βεβαίως να φαντάζεται ότι αυτό πρόκειται να συμβεί τόσο σύντομα και ότι δεν θα προλάβαινε να γεράσει.

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η δικηγόρος της μητέρας της, η επιθυμία της κοπέλας «είχε εκφραστεί στον Αφγανό σύντροφό της», που του είχε πει «όταν πεθάνω, θέλω να ταφώ στον τάφο της πολυαγαπημένης μου γιαγιάς, στο Μπεράτι της Αλβανίας και να πάω εκεί, στο χωριό μου».

Συντετριμμένος ο Αφγανός φίλος της άτυχης κοπέλας

«Ήμουν σαν άντρας της. Της είχα πει να παντρευτούμε μία εβδομάδα πριν το έγκλημα. Δυστυχώς δεν προλάβαμε», λέει ο 26χρονος Αλί για τη σχέση του με την αδικοχαμένη Αγγελική Πέτρου. Μια σχέση που όπλισε τα χέρια του πατέρα της και τον έκανε δολοφόνο του ίδιου του, του παιδιού.

Ο κατά δύο χρόνια μικρότερος σύντροφος της άτυχης Αγγελικής, μίλησε για πρώτη φορά μετά το έγκλημα στον ΣΚΑΪ. Περιέγραψε τη σχέση του με την Αγγελική, εξομολογήθηκε ότι είχε δει ένα προφητικό όνειρο λίγο πριν τη δολοφονία και κατήγγειλε τις απειλές και τα χτυπήματα που δεχόταν η 28χρονη για να χωρίσει.

«Μια φορά την είχε χτυπήσει και ο θείος της, μέσα στο σπίτι του πατέρα της. Με απειλούσαν και εμένα για να χωρίσουμε, αλλά η αγάπη μας ήταν βαθιά. Αυτό το κορίτσι είχε τραβήξει τεράστια τυραννία. Την είχε βάλει ο πατέρας της να δουλεύει σε οικοδομή και κάποιοι του έλεγαν πως δεν είναι άντρας αλλά γυναίκα».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς