20.6 C
Athens

Κλειστά σχολεία και την Τετάρτη σε όλη την Ελλάδα

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και αύριο • Τι ισχύει για τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας

Ο «Τηλέμαχος» αποχωρεί, η χιονόπτωση σταδιακά σταματά στις περισσότερες περιοχές της Ελλάδας, αλλά ο παγετός παραμένει και κάποιες φορές συνιστά ακόμα μεγαλύτερο πρόβλημα από τα χιόνια.

Πόσω μάλλον όταν γίνεται λόγος για τα σχολεία, καθώς τα παιδιά είναι ιδιαίτερα ζωηρά και δεν μπορούν να αντιληφθούν τους κινδύνους από τον πάγο που γλιστράει.

Γι’ αυτό το λόγο πολλοί δήμοι σε όλη τη χώρα έχουν αποφασίσει να παραμείνουν τα σχολεία κλειστά και αύριο Τετάρτη.

Το ίδιο ισχύει και για πολλά σχολεία στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την επικαιροποιημένη ενημέρωση, κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία στις εξής περιοχές:

Μαραθώνας

Αναστέλλεται η λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων του Δήμου Μαραθώνος, λόγω ακραίων καιρικών φαινομένων που θα επικρατήσουν στην περιοχή στις 8 και 9 Ιανουαρίου 2019.

Καστοριά

Σύμφωνα με την απόφαση 1/2019 του Προέδρου του Ν.Π. Κοινωνικής Προστασίας, Αλληλεγγύης, Παιδείας και Αθλητισμού του Δήμου Καστοριάς, οι Δημοτικοί Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Καστοριάς, δεν θα λειτουργήσουν την Τρίτη 08-01-2019 και την Τετάρτη 09-01-2019.

Φλώρινα

Σας γνωρίζουμε ότι την Τετάρτη 09 Ιανουαρίου 2019 τα σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Φλώρινας, θα παραμείνουν κλειστά, λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών, που επικρατούν στην περιοχή. Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά.

Χαλκίδα

Τα σχολεία λόγω των συνεχιζόμενων ακραίων καιρικών φαινομένων τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Χαλκιδέων δεν θα λειτουργήσουν και την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Δήμος Λαγκαδά

Στο δήμο Λαγκαδά, λόγω του συνεχιζόμενου ισχυρού παγετού που επικρατεί στον και για την ασφάλεια των μαθητών, τα σχολεία όλων των βαθμίδων εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά. Κλειστές θα παραμείνουν επίσης οι μονάδες των ΙΕΚ, του ΣΔΕ, τα ΚΔΑΠ και οι Παιδικοί Σταθμοί του Δήμου Λαγκαδά.

Δήμος Βόλβης

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων.

Δήμος Ωραιόκαστρου

Θα παραμείνουν κλειστοί για λόγους ασφάλειας των παιδιών και του παγετού που επικρατεί ειδικά τις πρωινές ώρες, όλες οι σχολικές μονάδες της Α’ Βάθμιας και Β’ Βάθμιας εκπαίδευσης του διευρυμένου δήμου Ωραιοκάστρου.

Δήμος Ωρωπού

Κλειστά τα σχολεία και οι ιδιωτικοί και δημόσιοι παιδικοί και βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Δήμος Διονύσου

Λόγω του συνεχιζόμενου παγετού και για λόγους ασφαλείας των μαθητών, την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019, θα παραμείνουν κλειστές όλες οι σχολικές μονάδες όλων των βαθμίδων, καθώς και οι παιδικοί σταθμοί.

Δήμος Λάρισας

Κλειστά θα παραμείνουν αύριο Τετάρτη όλα τα σχολεία των δήμων Ελασσόνας και των Φαρσάλων, ενώ στο δήμο Τεμπών κλειστά θα παραμείνουν τα δημοτικά σχολεία Καλλιπεύκης, Αιγάνης και Αμπελακίων, καθώς επίσης και τα νηπιαγωγεία Αμπελακίων και Αιγάνης.

Καρδίτσα

Με απόφαση των δημάρχων Αργιθέας, Καρδίτσας, Λίμνης Πλαστήρα, Σοφάδων, Μουζακίου και Παλαμά όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα παραμείνουν κλειστά την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου λόγω του πολύ ισχυρού παγετού και της πρόβλεψης για νέα χιονόπτωση.  Οι παιδικοί σταθμοί των Δήμων Καρδίτσας, Μουζακίου, Παλαμά και Σοφάδων θα λειτουργήσουν κανονικά.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς