18.2 C
Athens

Ενταση και προπηλακισμοί στη δίκη για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη

«Αλήτη φέρε πίσω το παιδί», φώναζε ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού κατά του κατηγορούμενου Σοροπίδη • Κατάρες από τους συγγενείς της Ζέμπερη

Ενταση επικράτησε σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας, όταν προσήχθη από τους αστυνομικούς ο 58χρονος Εμμανουήλ Σοροπίδης, ο οποίος κατηγορείται ότι δολοφόνησε με 14 μαχαιριές την 32χρονη εφοριακό Δώρα Ζέμπερη στο Β’ νεκροταφείο Αθηνών τον περασμένο Οκτώβριο.

Κατά τη στιγμή της προσαγωγής του 58χρονου, ο πατέρας της 32χρονης εφοριακού ξέσπασε και κινήθηκε απειλητικά εναντίον του, φωνάζοντας «αλήτη, φέρε πίσω το παιδί μου».

Χρειάστηκε η παρέμβαση των αστυνομικών που μετέφεραν τον Σοροπίδη στο δικαστήριο προκειμένου η κατάσταση να μην ξεφύγει με τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη να φωνάζει «αφήστε με, αφήστε με», ενώ έβριζε τον 58χρονο.

Νωρίτερα, οι συγγενείς της εφοριακού μόλις αντίκρισαν τον 58χρονο κατηγορούμενο για τη δολοφονία της, άρχισαν να φωνάζουν και να εκτοξεύουν κατάρες σε βάρος του. «Παναγιά μου… Φονιά θα πεθάνεις! Αφήστε με να τον σκοτώσω, σκότωσε την αδελφή μου αφήστε με…» ούρλιαξε η αδελφή της άτυχης κοπέλας, ενώ η μητέρα της φώναζε προς  τον κατηγορούμενο: «Μου κατέστρεψες το σπίτι φονιά, την κατάρα μου να έχεις!».

Αρχικά ομολόγησε στη συνέχεια ανακάλεσε

Ο 58χρονος, αρχικά είχε ομολογήσει ότι δολοφόνησε τη νεαρή γυναίκα, στη συνέχεια όμως σε συμπληρωματική απολογία του στις ανακριτικές αρχές ανακάλεσε, επιχειρώντας να επιρρίψει ευθύνες σε άλλους ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς.

Ο κατηγορούμενος είχε συλληφθεί περίπου 10 ημέρες μετά το αποτρόπαιο έγκλημά του και σε βάρος του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, ληστεία που τελέστηκε με ιδιαίτερη σκληρότητα, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Η νεαρή γυναίκα είχε δεχθεί 14 μαχαιριές με τον κατηγορούμενο να υποστηρίζει αρχικά στις αρχές πως είχε πάει στο νεκροταφείο για να κλέψει και πως εκεί είδε τυχαία την κοπέλα, την πλησίασε και με μαχαίρι την απείλησε να του δώσει την τσάντα της. Η 32χρονη, σύμφωνα με τον ίδιο, αντέδρασε και δεν άφηνε την τσάντα της και τότε εκείνος την χτύπησε με το μαχαίρι αρκετές φορές.

Ηρεμία ζήτησε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού

Τη διεξαγωγή της δίκης για τη δολοφονία της 32χρονης εφοριακού Δώρας Ζέμπερη σε κλίμα ηρεμίας ζήτησε κατά την έναρξη της διαδικασίας η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας. «Καταλαβαίνουμε τον πόνο και την οργή σας», είπε απευθυνόμενη στους συγγενείς του θύματος, τονίζοντας: «Αναζητούμε την αλήθεια και για να μπορέσουμε να απονέμουμε δικαιοσύνη πρέπει να υπάρχει ηρεμία».

Η διαδικασία ενώπιον του Δικαστηρίου άρχισε με τον πατέρα της 33χρόνης να ανεβαίνει στο βήμα του μάρτυρα. «Αυτός σκότωσε το παιδί μου» είπε αναφερόμενος στον κατηγορούμενο ο οποίος καθόταν στο εδώλιο σε απόσταση περίπου ενός μέτρου, μέσα σε κλοιό αστυνομικών.

Ακολούθησε ένας έντονος διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου που τον ρώτησε πόσο καιρό έχει να δει το παιδί του. «Συνέχεια το έβλεπα», απάντησε εκείνος, για να επιμείνει η πρόεδρος να μάθει το ακριβές διάστημα με τον πατέρα της Δώρας Ζέμπερη να απαντά: «Είχα να τη δω δύο μήνες. Την τελευταία φορά μιλήσαμε για 20 λεπτά μέσα στο ταξί, μού είπε για τα προβλήματα που είχε στη δουλειά της».

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς