17.7 C
Athens

Οι εξελίξεις πιέζουν αφόρητα όλο τον οργανισμό του ΠΑΟΚ

Η υπόθεση Πρίγιοβιτς, η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου, οι τάσεις φυγής του Ελ Καντουρί και η φημολογούμενη πρόταση για Μαουρίτσιο δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα

Εκεί που απολάμβανε την ηρεμία του στην κορυφή της βαθμολογίας κι έχοντας απόσταση από τους διώκτες του, μια σειρά γεγονότων έχουν προκαλέσει τριγμούς σε όλο το οικοδόμημα του ΠΑΟΚ.

Πρώτα η υπόθεση Πρίγιοβιτς. Ο Σέρβος επιθετικός παρά τους όρκους πίστης στον ΠΑΟΚ και τις διαβεβαιώσεις του Γιώργου Σαββίδη ότι θα τον κρατήσει για πάντα στην Τούμπα, είναι με το ενάμιση πόδι εκτός ΠΑΟΚ. Η Αλ Ιτιχάντ στρώνει χαλί με εκατομμύρια ευρώ στα πόδια του Πρίγιοβιτς και ο Σέρβος είναι δύσκολο να της γυρίσει την πλάτη. Εκκρεμεί το ραντεβού με τον Ιβάν Σαββίδη ο οποίος «στριμωγμένος» από τις εξελίξεις και θα κάνει μια τελευταία προσπάθεια να τον πείσει να μείνει στην ομάδα προσφέροντάς του μια γενναία αύξηση των αποδοχών του και νέο συμβόλαιο.

Δεύτερο φλέγον θέμα είναι η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου που έκανε δεκτή την προσφυγή του Ολυμπιακού. Όπως και να το δει κανείς είναι μια ήττα για τον ΠΑΟΚ που πανηγύριζε για την επικράτησή του με το ευρύ 13-3 στη Σούπερ Λίγκ. Επικοινωνιακά, αλλά και πρακτικά ο «Δικέφαλος του Βορρά» ηττήθηκε. Και όχι μόνο αυτό. Θα αναγκαστεί να ταξιδέψει στην Τρίπολη για να αντιμετωπίσει τον πάντα υπολογίσιμο Αστέρα χωρίς να έχει εσωτερική ηρεμία και με σημαντικές απουσίες.

Υπάρχουν όμως κι άλλα γεγονότα που δημιουργούν ένα όχι ευχάριστο κλίμα. Ο Ελ Καντουρί θέλει να πάρει μεταγραφή και ο agent Μίνο Ραϊόλα έχει αναλάβει να του βρει ομάδα στην Ιταλία. Ήδη τις τελευταίες μέρες έχει ακουστεί ότι η Μπολόνια είναι έτοιμη να κάνει πρόταση ύψους 2 εκ ευρώ για να αποκτήσει τον Μαροκινό.

Τέλος φαίνεται να προκύπτει θέμα και με τον Μαουρίτσιο. Ο Βραζιλιάνος έχει δεχτεί προτάσεις και αρκετοί φοβούνται ότι αν επισημοποιηθεί το ενδιαφέρον και κατατεθεί πρόταση υπάρχει ο κίνδυνος να χάσει ο ΠΑΟΚ έναν παίκτη «πολυεργαλείο» στη μεσαία γραμμή.

Το 2019 δεν μπήκε καλά για την ομάδα της Θεσσαλονίκης. Μένει να δούμε αν ο μεγαλομέτοχος και οι συνεργάτες του μπορούν να κάνουν τις κατάλληλες κινήσεις για να εκτονωθεί η κρίση…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς