20.6 C
Athens

Εγκώμια για Καρεμπέ στην UEFA

Ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού είναι ένας από τους 8 ποδοσφαιριστές στην ιστορία, που έχουν κατακτήσει το Μουντιάλ και το Champions League την ίδια χρονιά. Σήκωσε και τα δύο τρόπαια το 1998.

Στην ελίτ του παγκόσμιου ποδοσφαίρου συγκαταλέγεται ο Κριστιάν Καρεμπέ, ο οποίος έχει ένα επίτευγμα που μόνο 7 ακόμη παίκτες έχουν καταφέρει στην ιστορία, όπως επισημαίνεται στην ιστοσελίδα της UEFA.

Στο site της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου έχει γίνει ένα αφιέρωμα για τους ποδοσφαιριστές που την ίδια χρονιά κατέκτησαν και το Μουντιάλ και το Champions League ή παλιότερα το Κύπελλο Πρωταθλητριών και ο αθλητικός διευθυντής του Ολυμπιακού είναι ένας από αυτούς.

Το 1998 ήταν η «χρυσή χρονιά» για τον Καρεμπέ, ο οποίος πρώτα με την Ρεάλ Μαδρίτης και εν συνεχεία με την Γαλλία πήρε τα δύο πιο σημαντικά τρόπαια. Μάλιστα, είναι ο μοναδικός Γάλλος που το έχει καταφέρει.

Το 2002 το έκανε και ο Ρομπέρτο Κάρλος με την Ρεάλ και την Βραζιλία και πιο πριν, πίσω στο μακρινό 1974, οι Ζεπ Μάγερ, Πολ Μπράιτνερ, Χανς-Γκεόργκ Σβαρτσενμπεκ, Γκερντ Μίλερ και Ούλι Χένες πέτυχαν το ίδιο επίτευγμα με την Μπάγερν και την Δυτική Γερμανία.

Στο φετινό Μουντιάλ της Ρωσίας μπορεί να προστεθεί κι άλλος στην… παρέα αν καταφέρουν να το κερδίσουν η Βραζιλία, όπου παίζουν οι Μαρσέλο και Κασεμίρο ή η Κροατία με τον Μόντριτς ή Γαλλία με τον Βαράν, καθώς και οι 4 κατέκτησαν και το Champions League με την Ρεάλ.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς