21.5 C
Athens

Χρυσές Σφαίρες 2019: Βραβείο Α’ Γυναικείου Ρόλου για την ταινία του Λάνθιμου (pics, video)

Η Ολίβια Κόλμαν έβγαλε… ασπροπρόσωπο τον Έλληνα σκηνοθέτη και την ταινία του «The Favourite» • Καλύτερη δραματική ταινία το «Bohemian Rhapsody», καλύτερη κωμική το «Green Book» • Τον… Σατανά ευχαρίστησε ο Κρίστιαν Μπέιλ

Οι Χρυσές Σφαίρες, τα πρώτα σημαντικά βραβεία της χρονιάς που θεωρούνται προάγγελος των Όσκαρ, απονεμήθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας με την Ολίβια Κόλμαν, πρωταγωνίστρια στην ταινία «The Favourite» του Γιώργου Λάνθιμου να είναι ανάμεσα στους νικητές.

Η ταινία ήταν υποψήφια σε πολλές κατηγορίες αλλά τελικά κέρδισε ένα βραβείο, αυτό του Α’ Γυναικείου Ρόλου σε μουσική ή κωμική ταινία, με την Ολίβια Κόλμαν (τη βασίλισσα Άννα στο The Favourite) να φεύγει με τη Χρυσή Σφαίρα στα χέρια.

Στην ίδια κατηγορία με την Κόλμαν ήταν υποψήφιες και οι άλλες δυο πρωταγωνίστριες της ταινίας του Έλληνα σκηνοθέτη, η Ρέιτσελ Βάις και η Έμμα Στόουν. Στον ευχαριστήριο λόγο της, η Κόλμαν δεν ξέχασε να τις αναφέρει, ενώ αστειεύτηκε με το γεγονός πως θα ήθελε να κλάψει από χαρά αλλά φοβήθηκε το… τρολάρισμα!

Παράλληλα, ευχαρίστησε ιδιαίτερα συγκινημένη τον Έλληνα σκηνοθέτη.

Καλύτερη δραματική ταινία στις Χρυσές Σφαίρες 2019 αναδείχθηκε το πολυβραβευμένο «Bohemian Rhapsody» που εστιάζει στη ζωή του θρυλικού frontman των Queen, ενώ στην κατηγορία της κωμωδίας/μιούζικαλ (όπου ήταν υποψήφιο και το «The Favourite») την πρωτιά απέσπασε τελικά το «Green Book» του Πίτερ Φαρέλι.

To «ευχαριστώ» του Κρίστιαν Μπέιλ στον… Σατανά!

Στα highlights της βραδιάς συγκαταλέγεται η εξαιρετική παρουσίαση της Σάντρα Ο και του Άντι Σάντμπεργκ, που ήταν διάσπαρτη με κωμικές αλλά και συγκινητικές στιγμές, μία πρόταση γάμου έκπληξη από την κωμικό Μάγια Ρούντολφ στην «φιλενάδα» της Έιμι Πόελερ (που είχε σκοπό να κοροϊδέψει την πρόταση γάμου που σημάδεψε τα περσινά Emmy) αλλά και η ομολογουμένως πρωτότυπη ευχαριστήρια ομιλία του Κρίστιαν Μπέιλ: Ο «χαμαιλέων» της υποκριτικής, που μεταμορφώθηκε για μία ακόμη φορά, προκειμένου να υποδυθεί τον Ντικ Τσέινι στο «Vice», ανεβαίνοντας στη σκηνή να παραλάβει το βραβείο του θεώρησε σωστό να ευχαριστήσει τον… Σατανά επειδή τον ενέπνευσε για τον τρόπο που έπρεπε να ερμηνεύσει το ρόλο.

Για την ερμηνεία του ως Φρέντι Μέρκιουρι στο Bohemian Rhapsody τιμήθηκε με το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική ταινία ο Ρεμί Μαλέκ. Στις γυναίκες, το βραβείο της καλύτερης ηθοποιού σε δραματική ταινία απέσπασε η σπουδαία Γκλεν Γκλόουζ για το The Wife.

Ο Κρίστιαν Μπέιλ κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε μιούζικαλ ή κωμωδία για το ρόλο του ως Ντικ Τσέινι (σ.σ. αντιπρόεδρος των ΗΠΑ επί προεδρίας του Τζορτζ Μπους του νεότερου) για την ταινία Vice.

Το τιμητικό βραβείο Cecil B. DeMille φέτος απονεμήθηκε στον Τζεφ Μπρίτζες.

Όλοι οι νικητές

Καλύτερη δραματική ταινία: Bohemian Rhapsody

Καλύτερη κωμωδία ή μιούζικαλ: Green Book

Καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων: Spider-Man: Into the Spider-Verse

Καλύτερη ξενόγλωσση ταινία: Roma

Καλύτερη ηθοποιός σε δραματική ταινία: Glenn Close, The Wife

Καλύτερος ηθοποιός σε δραματική ταινία: Rami Malek, Bohemian Rhapsody

Καλύτερη ηθοποιός σε μιούζικαλ ή κωμωδία: Olivia Colman, The Favourite

Καλύτερος ηθοποιός σε κωμωδία ή μιούζικαλ: Christian Bale, Vice

Καλύτερος Β’ γυναικείος ρόλος: Regina King, If Beale Street Could Talk

Καλύτερος Β’ ανδρικός ρόλος: Mahershala Ali, Green Book

Καλύτερης σκηνοθεσίας: Alfonso Cuarón, Roma

Καλύτερου σεναρίου: Peter Farrelly, Nick Vallelonga, Brian Currie, Green Book

Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής: Justin Hurwitz, First Man

Καλύτερου τραγουδιού: «Shallow», A Star Is Born

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς