23.7 C
Athens

H ώρα της Αττικής να ντυθεί στα λευκά – Ερχονται χιόνια στην Αθήνα

Από το μεσημέρι της Δευτέρας θα χιονίζει στην Αττική • Ιδιαίτερα πυκνή χιονόπτωση στα βόρεια προάστια • Τι λένε οι μετεωρολόγοι Σάκης Αρναούτογλου και Γιάννης Καλλιάνος

Το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας έχει μπει στην… κατάψυξη και σύμφωνα με την πρόγνωση έρχεται και η ώρα της Αττικής να ντυθεί στα λευκά.

Όπως όλα δείχνουν, οι πολικές θερμοκρασίες και οι χιονοπτώσεις δεν πρόκειται να μας εγκαταλείψουν εύκολα, καθώς ένα νέο κύμα κακοκαιρίας, ο «Τηλέμαχος», αναμένεται και θα φέρει νέες χιονοπτώσεις.

Το νέο κύμα κακοκαιρίας δεν θα έχει τη διάρκεια της κακοκαιρίας «Σοφία» και επίσης τα φαινόμενα δεν θα είναι γενικευμένα, αλλά θα απασχολήσουν τις περιοχές από το ύψος της Θεσσαλίας και νοτιότερα.

Στην Αττική, σύμφωνα με την ΕΜΥ, θα έχουμε λίγες νεφώσεις που από το βράδυ θα αυξηθούν. Οι άνεμοι θα είναι βόρειοι 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -01 (μείον 01) έως 09 βαθμούς Κέλσιου και στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Σάκης Αρναούτογλου: Στα λευκά πολλές περιοχές της Αττικής

Σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον μετεωρολόγο Σάκη Αρναούτογλου, αύριο Δευτέρα θα χιονίσει και στην Αττική. Μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του στο Facebook, ο Σάκης Αρναούτογλου, αναφέρει: «Στα λευκά θα ντυθούν πολλές περιοχές της Αττικής τη Δευτέρα… οι οποίες θα ξεκινήσουν από το πρωί κιόλας και από τα βόρεια-βορειοανατολικά (πχ Μαλακάσα) και μετά το μεσημέρι και κυρίως προς το βράδυ θα επεκταθούν σε όλο το νομό μέχρι και τη θάλασσα, αλλά φυσικά θα είναι πιο αξιόλογες κάθε χιλιόμετρο πιο μακριά από αυτή στα δυτικά και πιο πυκνές κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά του νομού…».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτηση του Σάκη Αρναούτογλου:

Καλλιάνος: H ώρα της Αθήνας

Στην ανάρτησή του στην προσωπική του σελίδα στo Facebook, ο Γιάννης Καλλιάνος, μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «όλα τα προγνωστικά στοιχεία επιμένουν ότι αύριο Δευτέρα έρχεται και η ώρα της Αττικής! Θα χιονίσει από το μεσημέρι (ενδεικτικά) και έπειτα ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Και μάλιστα αργά το βράδυ της Δευτέρας (προς το ξημέρωμα της Τρίτης) ίσως έχουμε και κάποιες εκπλήξεις! Στα βόρεια προάστια ειδικά το χιόνι θα είναι κατά διαστήματα πυκνό και ενδέχεται να έχουμε και αξιόλογες χιονοστρώσεις!

Αξιόλογες χιονοπτώσεις και σε άλλες περιοχές: Θα χιονίσει σε πολύ χαμηλά υψόμετρα και στην Εύβοια, στο Πήλιο, στις Σποράδες, στη Βοιωτία και την ανατολική Φθιώτιδα, στην Πελοπόννησο αλλά και αργότερα στις Κυκλάδες, στην Κρήτη και στα Δωδεκάνησα».

Δείτε ολόκληρη την ανάρτησή του:

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς