18.8 C
Athens

Έτοιμος να βάλει… μπουρλότο για το Σκοπιανό ο Καμμένος μετά από συνέντευξη Κοτζιά

Προαναγγέλλει ανένδοτο και συγκαλεί Κοινοβουλευτική Ομάδα • Το αινιγματικό tweet για τα εθνικά θέματα • Έξω φρενών με τον πρώην ΥΠΕΞ, τον αποκαλεί «ολετήρα της χώρας και της κυβέρνησης»

Τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής των Ανεξάρτητων Ελλήνων αποφάσισε ο Πάνος Καμμένος σε μία αιφνιδιαστική κίνηση για την Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2019.

Προηγουμένως είχε αναρτήσει ένα αινιγματικό tweet, στο οποίο ανέφερε:

«Κάνουν τραγικό σφάλμα όσοι νομίζουν ότι θα αποδεχτώ τετελεσμένα για το Εθνικό θέμα.

Οι ΑΝΕΛ και ο ίδιος:

ΔΕΝ ΕΚΒΙΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΕΞΑΓΟΡΑΖΟΜΑΣΤΕ ΠΟΤΕ.

Ο ολετήρας της χώρας και της κυβέρνησης ομολόγησε ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ. ΕΜΕΙΣ ΑΝΕΝΔΟΤΟ».

Τι είπε ο Κοτζιάς στη συνέντευξη που εξόργισε τον Πάνο Καμμένο

Το tweet του κ. Καμμένου ήρθε μετά τη συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Κοτζιάς στον News 24/7, στην οποία ανέφερε ότι ο πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ. έπαψε να απειλεί με πτώση της κυβέρνησης όταν διαπίστωσε πως κάποιοι βουλευτές του δεν θα τον ακολουθούσαν.

«Για την ηγεσία των ΑΝ.ΕΛ. δεν θα μιλήσω, είναι το άκρον άωτον. Ο κ. Καμμένος σταμάτησε να λέει ότι θα ρίξει την κυβέρνηση όταν κατάλαβε ότι δεν θα τον ακολουθήσουν πολλοί δικοί του», είπε ο κ. Κοτζιάς και εκτίμησε ότι «η κυβέρνηση που φτιάχτηκε το 2015 ήταν μια κυβέρνηση σωτηρίας, μας έβγαλε από τα μνημόνια. Θα μπορούσαν μετά να αλλάξουν οι ισορροπίες μέσα σε αυτήν και να μην μπει σε αυτή την κατάσταση φθοράς, που την έχει βάλει ο κ. Καμμένος. Δεν θέλει ενιαία τα Σκόπια ο κ. Καμμένος».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Καμμένος με το προαναφερθέν tweet ουσιαστικά «φωτογραφίζει» τον κ. Κοτζιά, κατηγορώντας τον ότι σχεδίαζε την αποστασία βουλευτών των ΑΝ.ΕΛ.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, ο κ. Καμμένος εμφανίζεται σφόδρα δυσαρεστημένος όχι απλώς με τον τέως υπουργό Εξωτερικών, αλλά και με την κυβέρνηση, και φέρεται αποφασισμένος να τραβήξει στα άκρα το σχοινί, με ό,τι μπορεί αυτό να συνεπάγεται για την κυβερνητική πλειοψηφία και ενόψει της εισαγωγής της Συμφωνίας των Πρεσπών προς ψήφιση στην ελληνική Βουλή.

Γιατί κάνει λόγο για αποστασία

Όπως φαίνεται, η τοποθέτηση του Νίκου Κοτζιά ότι «ο Πάνος Καμμένος ήθελε να ρίξει την κυβέρνηση, αλλά δεν θα τον ακολουθούσαν βουλευτές του» εξελήφθη από τον πρόεδρο των ΑΝ.ΕΛ. σαν παραδοχή ότι η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε αποστασία, αφού κατάφερε να πετύχει τη μεταστροφή κάποιων βουλευτών από τους Ανεξάρτητους Έλληνες, οι οποίοι τώρα εμφανίζονται έτοιμοι να στηρίξουν με την ψήφο τους την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών, αποστασιοποιούμενοι από τη γραμμή του υπουργού Εθνικής Άμυνας.

Το σημερινό ξέσπασμα του κ. Καμμένου έρχεται σε μια περίοδο που κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, του πρωθυπουργού συμπεριλαμβανομένου, εμφανίζονταν να είναι καθησυχαστικοί ως προς τη στάση που θα κρατήσει ο υπουργός Άμυνας.

«Ο Πάνος το έχει πάρει απόφαση» για τη Συμφωνία των Πρεσπών, είχε πει ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας πρόσφατα μιλώντας σε δημοσιογράφους, ενώ το τελευταίο διάστημα υπάρχει η πεποίθηση στην κυβέρνηση ότι Συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει και ότι η κυβερνητική πορεία θα συνεχιστεί, ακόμη και με ψήφο ανοχής.

Με τα νέα δεδομένα ωστόσο, η κατάσταση στο πολιτικό τοπίο εμφανίζεται ρευστή, και ενώ στις 9 Ιανουαρίου εισάγεται προς συζήτηση στη Βουλή των Σκοπίων η συνταγματική αναθεώρηση, η ολοκλήρωση της οποίας θα δρομολογήσει, πιθανότατα άμεσα, και την ψήφιση της Συμφωνίας των Πρεσπών από το ελληνικό Κοινοβούλιο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς