19.3 C
Athens

Δημήτρης Γιαννακόπουλος: Από το instagram στη σκληρή πραγματικότητα

Με αφορμή την κατακριτέα ενέργεια σε βάρος του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Thomas Shelby υπενθυμίζει κάποια χαρακτηριστικά περιστατικά που δεν τιμούν καθόλου τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος «επικήρυξε» τον οπαδό του Ολυμπιακού που φέρεται να τον έφτυσε πριν την έναρξη του αγώνα της Ευρωλίγκας στο ΣΕΦ. Για τις προβλέπομενες νομικές συνέπειες μιας τέτοιας κίνησης σας ενημέρωσε το FWS, αν και εκείνο που έχει σημασία είναι να δούμε κατά πόσο η ομολογουμένως κατακριτέα ενέργεια σε βάρος του Γιαννακόπουλου ήρθε out of the blue που λέμε εδώ στα σοκάκια του Μπέρμιγχαμ. Ας θυμηθούμε λοιπόν, δυο συγκεκριμένα και άκρως χαρακτηριστικά περιστατικά με πρωταγωνιστή τον ισχυρό άνδρα της ΚΑΕ Παναθηναϊκός…

Ο οχετός της 3ης Μαΐου 2015

Το θυμάστε όλοι. Και θα το θυμάστε όσα χρόνια κι αν περάσουν. Ο Ολυμπιακός εκείνο το βράδυ πέρασε σα σίφουνας από το ΟΑΚΑ. Η εξέδρα του Παναθηναϊκού έψαχνε μια αφορμή για να ξεσπάσει την οργή της και τελικά τη βρήκε, όταν ο Βασίλης Σπανούλης έκανε τη γνωστή χειρονομία με τα αυτιά. Προσέξτε, με τα αυτιά, όχι με τα… αυτά.

Ο «θιγμένος» Δημήτρης Γιαννακόπουλος ξεκίνησε το σόου του παραλογισμού στην κάμερα και το μικρόφωνο της Nova. Αφού εξύβρισε τον Βασίλη Σπανούλη («ελεεινός και τρισάθλιος»), κάλεσε μέχρι και τον πρωθυπουργό (τον τότε νεοεκλεγέντα Αλέξη Τσίπρα που ακόμη δεν είχε προλάβει να κλείσει τις τράπεζες, να κάνει δημοψήφισμα, να ακυρώσει το αποτέλεσμά του και στη συνέχεια να χρίσει ο ίδιος και η παράταξή του τον Μαρινάκη και τον Ολυμπιακό ως τον θανάσιμο εχθρό τους) να παρέμβει(;). Όλα αυτά, επειδή ο Ολυμπιακός νίκησε και ο Σπανούλης έκανε νόημα στην εξέδρα πως δεν την ακούει:

Τα χειρότερα βέβαια, ήρθαν μετά. Χρησιμοποιώντας λέξεις και φράσεις που είναι αδύνατον ακόμα και να τις διανοηθεί ένας υγιής νους, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος επιτέθηκε φραστικά στον Σπανούλη ενόσω αυτός βρισκόταν κλεισμένος στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ. Το θέαμα και κυρίως το άκουσμα, ήταν και είναι ικανό να σοκάρει ακόμα και τους πιο διαταραγμένους ανθρώπους:

«Απολογία» χωρίς συγνώμη

Μια μέρα μετά, ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω ανακοίνωση:

«Θεωρώ προσωπικό μου χρέος και αδήριτη ανάγκη- σεβόμενος τόσο τον ελληνικό αθλητισμό εν γένει και τους φιλάθλους του όσο και την ιστορία της οικογένειάς μου κι εμού του ιδίου- να δηλώσω δημοσίως πως όσα συνέβησαν το Σάββατο (2/5/2015) στο ΟΑΚΑ δεν με εκφράζουν ως άνθρωπο.

Το ίδιο ακριβώς επεσήμανα και στον Βασίλη Σπανούλη κατά την επικοινωνία που είχαμε την επομένη του αγώνα.

Το ελληνικό μπάσκετ αποτελεί διαφήμιση για τη χώρα μας παγκοσμίως και δεν θα πρέπει μεμονωμένες στιγμές να αποπροσανατολίζουν φιλάθλους, αθλητές και παράγοντες. Κι εγώ είμαι ο πρώτος που το αναγνωρίζω».

Αν και έγινε μεγάλη προσπάθεια προκειμένου να εμφανιστεί από τα ΜΜΕ ως «ειλικρινής μεταμέλεια» και «απολογία», η συγκεκριμένη ανακοίνωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως τέτοια. Πρώτον, επειδή απουσιάζει παντελώς η λέξη «συγνώμη» και δεύτερον, επειδή αναφέρεται γενικώς και αορίστως «σε όσα συνέβησαν» και όχι βεβαίως σε όσα ανατριχιαστικά προκάλεσε η συμπεριφορά του.

Δυο χρόνια αργότερα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο στο οποίο ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος εμφανίζεται να εξυβρίζει σκαιότατα τους διαιτητές του αγώνα που διεξάγεται στο ΣΕΦ. Το τονίζουμε: στο ΣΕΦ, δηλαδή στην έδρα του Ολυμπιακού. Εννοείται πως αυτή δεν ήταν ούτε η πρώτη, ούτε και η τελευταία φορά κατά την οποία ο επώνυμος φίλαθλος/ισχυρός άνδρας της ΚΑΕ Παναθηναϊκός (η ιδιότητά του παραμένει ασαφής ως τις μέρες μας) έκανε κάτι τέτοιο. Και, επαναλαμβάνουμε, όσο κατακριτέα κι αν είναι η ενέργεια του να φτύσεις κάποιον, δεν είναι δυνατόν να συγκριθεί με όσα είδατε ή όσα ακολουθούν…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς