16.4 C
Athens

Εντολή Σαββίδη για «πολιτική λιτότητας» στον ΠΑΟΚ!

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να «κλείσει την κάνουλα» και να μειώσει τη χρηματοδότηση σε όλα τα τμήματα του ΠΑΟΚ

Ο Ιβάν Σαββίδης είναι αποφασισμένος να κλείσει την κάνουλα και να σταματήσει να σκορπάει τα χρήματά του στον ΠΑΟΚ. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι η ομάδα μπάσκετ που είναι στα πρόθυρα της διάλυσης, αλλά αυτό δεν φαίνεται να συγκινεί τον Σαββίδη. Ο μεγαλομέτοχος το έχει πάρει απόφαση και δεν πρόκειται να καλύπτει όλες τις ανάγκες του ΠΑΟΚ.

Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι τον έχει κουράσει η κατάσταση αφού καθημερινά προκύπτουν οικονομικά προβλήματα κυρίως στον ερασιτέχνη κι όλοι του ζητούν να βοηθήσει. «Ήταν επόμενο να γίνει αυτό από τη στιγμή που όλοι θεωρούν ότι ο Σαββίδης θα καλύπτει οικονομικά τις ανάγκες όλων των τμημάτων. Η εποχή των παχιών αγελάδων τελείωσε» είπε χαρακτηριστικά άνθρωπος που είναι κοντά στον Σαββίδη.

Όσον αφορά το ποδοσφαιρικό τμήμα μπαίνει σε περίοδο λιτότητας! Ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έδωσε εντολή στους συνεργάτες του να μειώσουν το μπάτζετ κατά 30%. Η αρχή θα γίνει από τις ακαδημίες που μπορεί να πάνε πολύ καλά στα πρωταθλήματα υποδομών όμως δεν έχουν δώσει παίκτες στην πρώτη ομάδα.

Ακολουθούν οι ανανεώσεις συμβολαίων. Η πολιτική που ακολουθήθηκε ως τώρα δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Για το λόγο αυτό καθυστερούν και οι ανανεώσεις ενώ στους παίκτες έχει δοθεί το μήνυμα: «Ξεχάστε όσα γνωρίζατε. Τα χρήματα που ζητάτε δεν πρόκειται να τα πάρετε από τον ΠΑΟΚ».

Τέλος, ο Δικέφαλος θα προσπαθήσει τα ξεφορτωθεί όλα τα μεγάλα συμβόλαια που έχει. Για τον Χατσερίδη γίνονται προσπάθειες χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα. Όμως για τον Ελ Καντουρί φαίνεται ότι θα υπάρξουν εξελίξεις. Για τον Μαροκινό υπάρχει ενδιαφέρον από ομάδες της Ιταλίας και κυρίως της Μπολόνια. Στη χειρότερη των περιπτώσεων ο ΠΑΟΚ θα τον δώσει δανεικό με οψιόν αγοράς αφού θέλει να γλιτώσει και το 1,2 εκ. ευρώ που παίρνει το χρόνο ο Ελ Καντουρί.

Η προοπτική της κατάκτησης του πρωταθλήματος είναι αυτό που «κρατάει ζεστό» τον Σαββίδη και εκεί ποντάρουν οι περισσότεροι μήπως και τον καταφέρουν να αλλάξει τη στάση του.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς