27.5 C
Athens

Διέλυσε την ελληνική διαιτησία και ζητάει και τα ρέστα

Αποχή τέλος με… φανφάρες του χρυσοκάνθαρου Περέιρα που βλέπει καλούς τους διαιτητές και το πρόβλημα δεν είναι οι επιλογές του και οι αποφάσεις του, αλλά οι δηλώσεις των παραγόντων…

Στον κόσμο του ζει ο Περέιρα. Ο άνθρωπος που διέλυσε την ελληνική διαιτησία βλέπει ότι οι διαιτητές είναι καλοί και αυτό που θέλει με την παρέα του στην ΕΠΟ για να συνεχίζει να εισπράττει μισθό που δεν παίρνει ούτε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, είναι να μπει φίμωτρο στους παράγοντες και τις ομάδες.

Ο Πορτογάλος στη σημερινή συνάντηση με τους διαιτητές που ως γνωστόν μετά τον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου προχώρησαν σε αποχή η οποία θα λήξει σήμερα, είπε:

«Καταγγείλτε, μην φοβάστε και θα δείτε την αντίδραση μας. Οι διαιτητές είναι καλοί και επαρκείς για το πρωτάθλημα αλλά δεν υπάρχει εμπιστοσύνη και δεν μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη στο ποδόσφαιρο. Όταν δέχονται μπούλινγκ πριν και μετά τον αγώνα και δεν ξέρουν τι κάνουν στο σπίτι οι γυναίκες και τα παιδιά τους, κανείς δεν μπορεί να λειτουργήσει κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Ο Βαγγέλης Γραμμένος αποδείχθηκε πιο νουνεχής και αναφέρθηκε στον ξυλοδαρμό του Θανάση Τζήλου λέγοντας: «Αυτά τα φαινόμενα είναι ανήκουστα. Είναι απόφαση όλων των φορέων να τελειώσουν αυτά τα φαινόμενα. Δεν μπορεί να βάλεις κανείς σε κίνδυνο τη ζωή του».

Η συνάντηση ανάμεσα την ΕΠΟ, τη Super League, τους διαιτητές, τη FIFA, την UEFA, την Πολιτεία και την Αστυνομία, ολοκληρώθηκε στην αίθουσα των συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΟ, στο Πάρκο Γουδή. Οι διαιτητές πήραν υποσχέσεις ότι θα τηρούνται οι κανονισμοί και οι νόμοι και τυπικά θα προχωρήσουν σε ψηφοφορία για να λήξει η αποχή τους.

Στο ίδιο τραπέζι έκατσαν και συζήτησαν μετά την επίθεση στον Θανάση Τζήλο οι διαιτητές Τάσος Παπαπέτρου, Γιάννης Παπαδόπουλος, οι επόπτες Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης, ο πρόεδρος της Λίγκας Βαγγέλης Μπαταγιάννης, ο πρόεδρος της ΚΕΔ Μέλο Περέϊρα, μαζί με τους συνεργάτες του Μαρίν και Λίντμπεργκ, ο παρατηρητής της FIFA και της UEFA Πέτρ Φούσεκ, ο Αλέξης Δέδες και ο ταξίαρχος Αθανασόπουλος, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Γιώργος Βασιλειάδης και ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Βαγγέλης Γραμμένος.

Κατόπιν αυτού οι εθνικές διοργανώσεις θα συνεχιστούν κανονικά. Όσον αφορά το πρωτάθλημα το Διαιτητικό δικαστήριο θ’ αποφανθεί τη Δευτέρα μετά την προσφυγή του Ολυμπιακού, αν θα συνεχιστεί με την 16η αγωνιστική, ώστε όπως προβλέπει ο ΚΑΠ η 15η να γίνει εμβόλιμα, ή με την 15η κατά παράβαση των κανονισμών.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς