17.2 C
Athens

Δολοφονία στην Κέρκυρα – Ιατροδικαστής: Η κοπέλα πάλεψε για τη ζωή της (video)

Ο πατέρας της τη σκότωσε με τη «σκύλα», το γνωστό οικοδομικό εργαλείο • Το τηλεφώνημα που άναψε τη σπίθα για το έγκλημα • Τι ισχυρίζεται ο καθ’ ομολογίαν δράστης

Μπορεί να έχει αντιμετωπίσει πολλές περιπτώσεις εγκλημάτων στην καριέρα της, ωστόσο η ιατροδικαστής Χρυσαυγή Κούση παρουσιάστηκε έκπληκτη από τη βιαιότητα των χτυπημάτων του καθ’ ομολογίαν δράστη, πατέρα της 28χρονης που δολοφόνησε το ίδιο του το παιδί στην Κέρκυρα.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην ιστοσελίδα corfutvnews.gr η ιατροδικαστής, αναφερόμενη στο ειδεχθές έγκλημα στην Αλεπού, δεν μπορούσε να συγκρατήσει την οργή της κι αναρωτιόταν, κυρίως για την βιαιότητα των χτυπημάτων, όπως είπε, με οικοδομικό εργαλείο, το οποίο της επέφερε επτά περίπου τραύματα στο κεφάλι. «Υποθέσαμε στην αρχή ότι ήταν μπετόβεργα. Αντιλαμβανόμουν ότι ήταν δυνατό αμβλύ αντικείμενο. Τελικά, την χτύπησε με την λεγόμενη “σκύλα”, που χρησιμοποιούν οι οικοδόμοι. Η κοπέλα χτυπήθηκε πολλές φορές, έχει τουλάχιστον επτά ραπίσματα στο κεφάλι, αλλά και στο σώμα και στα χέρια.

Είχε σηκώσει τα χέρια της ψηλά για να προστατέψει το πρόσωπο και το κεφάλι της και χτυπήθηκε. Διαπίστωσα ένταση στα χτυπήματα, καθώς και διάρκεια, αλλά και θυμό. Όλο αυτό με άφησε άναυδη. Δεν μπορώ να καταλάβω πώς ένας γονιός χτυπάει έτσι το παιδί του. Είχε την διαύγεια να καθαρίσει το χώρο, να απομακρύνει τα πράγματα της κοπέλας, να την θάψει… Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που δεν έχει ψυχολογικό υπόβαθρο να λειτουργήσει με τόση βία. Κάτι βαθύ υπάρχει σ’ αυτό το άτομο…».

Το τηλεφώνημα που οδήγησε στη δολοφονία

Σύμφωνα με το δικηγόρο του δράστη η σπίθα άναψε όταν η άτυχη κοπέλα δέχθηκε κλήση στο κινητό της τηλέφωνο από τον σύντροφό της, την ώρα που έτρωγε μαζί με τον πατέρα της, ανήμερα Πρωτοχρονιάς.

Πρόσθεσε, ότι της ζήτησε να κλείσει το τηλέφωνο, εκείνη δεν τον άκουσε και κάπως έτσι, άρχισε ο μοιραίος διαπληκτισμός. Σχετικά με το θέμα της ταφής, είπε ότι μόλις ο 52χρονος διαπίστωσε πως η κόρη του ήταν νεκρή, λειτούργησε σε κατάσταση ακραίας συναισθηματικής φόρτισης και πανικού. Όπως είπε όταν συνειδητοποίησε τι είχε κάνει, μετάνιωσε και πρόθεσή του ήταν να παραδοθεί.

Ο πατέρας της κοπέλας δεν ενέκρινε τη σχέση της με τον Αφγανό. Η μητέρα της εδώ και 15 χρόνια έχει εγκαταλείψει την Κέρκυρα και δεν διατηρεί καμία σχέση με την κόρη της και τον πρώην σύζυγό της.

Ψυχιατρική εξέταση του δράστη θα ζητήσει ο δικηγόρος του

Τη διενέργεια ψυχιατρικής εξέτασης αναμένεται να ζητήσει από τον ανακριτή ο συνήγορος του πατέρα που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε την 28χρονη κόρη του στην Κέρκυρα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα ζητήσει να γίνει άμεσα η εξέταση και να διερευνηθεί το ενδεχόμενο ακόμη και του εγκλεισμού.

Ο κ. Βασίλης Νουλέζας υποστηρίζει ότι «ο κατηγορούμενος έχει μεταμεληθεί για την αποτρόπαιη πράξη του με την οποία αφαίρεσε τη ζωή της θυγατέρας του και είναι αποφασισμένος να αναλάβει την ευθύνη του. Δεν επιδιώκει να δικαιολογήσει το διαπραχθέν έγκλημα του ή να αναζητήσει ελαφρυντικά. Του στοιχίζει ψυχικά η απώλεια της 28χρονης με την οποία λογομάχησε έντονα για την επιλογή της να απομακρυνθεί από αυτόν τον τελευταίο χρόνο, και όχι κυρίως για το γεγονός ότι συνδέθηκε με Αφγανό υπήκοο όπως γράφεται, και δυστυχώς η διένεξη αυτή είχε τραγική κατάληξη όπως μου είπε για πρώτη φορά, καθώς δεν είχε βιαιοπραγήσει ποτέ σε βάρος της».

Σκοτείνιασε το μυαλό του

Ο κ. Νουλέζας υποστηρίζει ότι ο πατροκτόνος τη στιγμή του τηλεφωνήματος δεν μπορούσε πια να σκεφτεί λογικά: «Έχασε την ψυχραιμία του, σκοτείνιασε το μυαλό του και τη χτύπησε με μια σιδερόβεργα που ήταν δίπλα σε μια σόμπα ξύλων. Δεν είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της, ούτε σκεφτόταν τέτοια ακραία πράξη. Είναι καταρρακωμένος ψυχολογικά, κλαίει συνεχώς και στην απολογία του στους αστυνομικούς περιέγραψε τις συνθήκες τέλεσης της ανθρωποκτονίας», αναφέρει.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς