20.8 C
Athens

Η εξίσωση στα χαφ και η νέα προσθήκη

Τα δεδομένα στις θέσεις των πλάγιων επιθετικών και το ανοιχτό παράθυρο για μία επιπλέον κίνηση

Ο Ολυμπιακός έχει ως βασικούς στα εξτρέμ –με βάση τις επιλογές του Πέδρο Μαρτίνς- τον Ντάνιελ Ποντένσε και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο. Τώρα, προστέθηκε στην εξίσωση και ο Γιώργος Μασούρας που έχει όλες τις δυνατότητες για να διεκδικήσει θέση βασικού. Επίσης, υπάρχει η επιλογή του Ματίας Ναουέλ. Αυτοί λοιπόν δημιουργούν μια ισχυρή τετράδα επιλογών στις δύο «πτέρυγες» της επίθεσης.

Από εκεί και πέρα, ο Πορτογάλος τεχνικός έχει αυτή τη στιγμή στη διάθεσή του, τον Γιάννη Φετφατζίδη, τον Μάριο Βρουσάι και τον Σεμπά, ο οποίος προπονείται κανονικά με την υπόλοιπη ομάδα. Δηλαδή, έχει στα χέρια του συνολικά επτά εξτρέμ.

Οι Ερυθρόλευκοι έχουν ως προτεραιότητα να πουλήσουν τον Σεμπά, όπως έκαναν με τον Φελίπε Πάρντο που άδειασε και θέση ξένου στο ρόστερ, αλλά για την ώρα δεν έχουν κάτι συγκεκριμένο. Όσο για τον Βρουσάι αναμένεται να παραχωρηθεί δανεικός, ενώ για τον Φετφατζίδη όλα θα εξαρτηθούν από την απόκτηση άλλου πλάγιου επιθετικού. Αν και ο Έλληνας άσος έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια ματς και στον άξονα, πίσω από τον κεντρικό επιθετικό.

Η ουσία είναι πως ο Ολυμπιακός, μετά τις προσθήκες των Σολδάνο και Μασούρα, έχει την δυνατότητα να κινηθεί με μεγαλύτερη υπομονή για τυχόν νέα μεταγραφή επιθετικού μέσα στον μήνα. Οι Πειραιώτες είναι «γεμάτοι» τούτη την ώρα και στις τρεις θέσεις της επίθεσης και θέλουν να είναι προσεκτικοί ως προς τις ενέργειές τους.

Βέβαια, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν επαφές και κινήσεις από πλευράς Ολυμπιακού στην διεθνή αγορά. Οι Ερυθρόλευκοι εξετάζουν ορισμένοι περιπτώσεις παικτών που έχουν το εύκολο γκολ και θεωρούν πως μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Μάλιστα, πληροφορίες αναφέρουν ότι από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσει να ξεκαθαρίζει το τοπίο –έχουν προταθεί ο Αλέξα Βουκάνοβιτς της Νάπρεντακ και ο Χάρις Χαϊραντίνοβιτς της Όσιγιεκ και όχι μόνο.

Άλλωστε, όσο είναι ανοιχτή η μεταγραφική περίοδος, όλα είναι πιθανά. Ο Ολυμπιακός έχει μπροστά του 27 μέρες για διορθώσεις και περαιτέρω ενίσχυση.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς