27.5 C
Athens

Αποχή τέλος, αποφασίζουν την Παρασκευή οι διαιτητές μετά από… ψηφοφορία

Ο κόσμος το χει τούμπανο και οι διαιτητές κρυφό καμάρι ότι παίρνουν υποσχέσεις στα αιτήματά τους από την ΕΠΟ κι επιστρέφουν στην ενεργό δράση

Ο κόσμος το έχει τούμπανο ότι αύριο θα λήξει η αποχή τους και οι διαιτητές κρυφό καμάρι. Ο διεθνής ρέφερι Τάσος Σιδηρόπουλος ανέφερε ότι θα γίνει ψηφοφορία δύο ώρες μετά τη συνάντηση που θα έχει η αντιπροσωπεία των διαιτητών με την ΕΠΟ και την ΚΕΔ και το σύνολο των διαιτητών θα αποφασίσει άμεσα αν θα συνεχίσουν ή όχι την κινητοποίηση.

Ο Παναγιώτης Διακοφώτης πρόεδρος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου στην οποία ανήκει ο Τάσος Σιδηρόπουλος, ανέφερε πως ο διαιτητής του είπε πως θα λήξει η αποχή. Προφανώς ο Σιδηρόπουλος μετά από αντιδράσεις διαιτητών και κατόπιν εορτής, διευκρίνισε ότι ναι μεν μίλησε με τον παράγοντα της ΕΠΟ, αλλά του είπε πως αν ικανοποιηθούν θα λήξει η αποχή.

Στην αυριανή συνάντησή τους με την ΕΠΟ, την ΚΕΔ, την Super League και τον Φούσεκ, οι διαιτητές θα σταθούν στην άμεση παραπομπή και τιμωρία από τα δικαιοδοτικά όργανα όσων κάνουν δηλώσεις ή εκδίδουν ανακοινώσεις εναντίον τους.

Η Ομοσπονδία παρουσιάζεται ότι δεν τιμωρεί τους παράγοντες για τις δηλώσεις και τις ανακοινώσεις τους, κάτι για το οποίο είναι αρχικά υπεύθυνος ο «ποδοσφαιρικός εισαγγελέας», ο οποίος αφού του γνωστοποιηθούν οι τοποθετήσεις μπορεί να προχωρήσει σε άσκηση πειθαρχικής δίωξης προκειμένου η υπόθεση να εξεταστεί από την Πειθαρχική Επιτροπή που αποτελείται από τακτικούς δικαστές, οι οποίοι με τη σειρά τους θα αποφασίσουν για την τιμωρία ή μη των εμπλεκομένων.

Παρά των μεγάλο αριθμό δηλώσεων, φέτος είχαμε μόνο δύο περιπτώσεις που επιβλήθηκαν ποινές. Η πρώτη ήταν οι δηλώσεις του Αλέξη Κούγια μετά το Ξάνθη-ΑΕΛ για τον διαιτητή Λάμπρου και η δεύτερη για τις δηλώσεις του Ραζβάν Λουτσέσκου στη Ρουμανία περί «ναζιστικής Γερμανίας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

«Μόνο η τήρηση των νόμων και οι αυστηρές τιμωρίες θα οδηγήσουν στην εξάλειψη των φαινομένων. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η ρατσιστική επίθεση στον Κουλιμπαλί. Όταν υπάρχει άμεση τιμωρία τότε μόνο θα υπάρξει αποτέλεσμα. Αν δικαστούν σε πέντε χρόνια θα το έχουν ξεχάσει όλοι», είπε χαρακτηριστικά ο Τάσος Σιδηρόπουλος. Ο νούμερο ένα ρέφερι της χώρας μας δεν θα είναι στη συνάντηση, αφού θα λείπει ξανά στο εξωτερικό. Τους διαιτητές στη συνάντηση θα εκπροσωπήσουν οι Ιωάννης Παπαδόπουλος, Αναστάσιος Παπαπέτρου, Πολυχρόνης Κωσταράς και Λάζαρος Δημητριάδης. Εκ μέρους της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας το παρών θα δώσει ο πρόεδρός της Ευάγγελος Γραμμένος, ενώ τη FIFA και την UEFA θα εκπροσωπήσει ο Τσέχος υπερσύμβουλος της ομοσπονδίας, Πετρ Φούσεκ.

Οι διαιτητές θα ζητήσουν ακόμη περισσότερη επιμόρφωση, και σεμινάρια για την κατάρτισή τους λες και αυτό είναι το πρόβλημα…

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς