23.1 C
Athens

Στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στέλνει η Τουρκία το Barbaros

Έχει αναγγείλλει επίσης για σήμερα και τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου»

Συνεχίζοντας τη διατήρηση των υψηλών τόνων που χρησιμοποίησε η Άγκυρα σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, οι τουρκικές αρχές εξέδωσαν NAVTEX 0017/19, με την οποία ανακοινώνουν τη διεξαγωγή σεισμογραφικών ερευνών από το Μπαρμπαρός και τα συνοδευτικά M/V TANUX-1 και R/V Apollo Moon από σήμερα μέχρι και το Σάββατο 5 Ιανουαρίου στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου, όπου επικαλύπτει τμήμα της κυπριακή ΑΟΖ και μεγάλο μέρος της ελληνικής υφαλοκρηπίδας.

Παράλληλα, η Τουρκία έχει αναγγείλλει για σήμερα και τη διεξαγωγή «διμερούς άσκησης με συμμετοχή τουρκικών και συμμαχικών ναυτικών μονάδων σε περιοχή νότια του Καστελόριζου», όπου η ευθύνη για έκδοση ΝΑVTEX ανήκει στις ελληνικές αρχές.

Οι Τούρκοι είχαν προαναγγείλλει τα στρατιωτικά γυμνάσια στα νότια της Κύπρου, εντός της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας. Ο Τούρκος πρόεδρος, σε δηλώσεις του με αφορμή το νέο έτος, ανέφερε ότι η Άγκυρα είναι αποφασισμένη να διαφυλάξει τα δικαιώματά της στην Κύπρο, στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς