19.9 C
Athens

Σόλσκιερ: Ο καλύτερος διάδοχος του Φέργκιουσον

Ο Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ γίνεται ο πρώτος διάδοχος του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον που καταφέρνει να κάνει το απόλυτο νικών στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια του στον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Ο Νορβηγός παλαίμαχος επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ, έγινε ο πέμπτος διάδοχος του θρυλικού Σερ Άλεξ Φέργκιουσον στον πάγκο των «κόκκινων διαβόλων», μετά τους Ντέιβιντ Μόγιες, Ράιαν Γκιγκς, Λουίς Φαν Χαλ και Ζοσέ Μουρίνιο.

Κι όμως, στο ξεκίνημά του ο 45χρονος κόουτς δείχνει να είναι ο καλύτερος διάδοχος του θρυλικού Σερ Άλεξ! Κι αυτό, γιατί είναι ο μοναδικός που στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια μετράει ισάριθμες νίκες!

Μάλιστα, είναι ο πρώτος προπονητής μετά τον έτερο θρυλικό κόουτς των «κόκκινων διαβόλων», Ματ Μπάσμπι, που καταφέρνει παρόμοιο κατόρθωμα, να έχει τέσσερις νίκες στα πρώτα τέσσερα παιχνίδια στον πάγκο της ομάδας!

Μετά τη φυγή του Μουρίνιο και τον ερχομό του Σόλσκιερ, η Γιουνάιτεντ δείχνει αναγεννημένη. Στο ντεμπούτο του Νορβηγού, η ομάδα του Μάντσεστερ διέλυσε εκτός έδρας την Κάρντιφ με 5-1. Στο πρώτο του εντός έδρας ματς, επιβλήθηκε άνετα της Χάντερσφιλντ με 3-1, ενώ μετά ακολούθησε το 4-1 με αντίπαλο την Μπόρνμουθ. Τελευταίο θύμα, η Νιούκαστλ την οποία νίκησε εκτός έδρας με 2-0.

Ο μοναδικός που πήγε να πλησιάσει τον Σόλσκιερ ήταν ο προκάτοχός του, Μουρίνιο, ο οποίος είχε το απόλυτο νικών μέχρι την 4η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ όταν ηττήθηκε εντός έδρας από τη συμπολίτισσα, Μάντσεστερ Σίτι. Χειρότερο ξεκίνημα από τους διαδόχους του Σερ Άλεξ έχει πραγματοποιήσει ο Ολλανδός Φαν Χαλ με δυο ισοπαλίες και δυο ήττες, ενώ Μόγιες και Γκιγκς μετρούσαν 2 νίκες, μια ισοπαλία και μια ήττα.

Ο Νορβηγός κόουτς της Γιουνάιτεντ έχει υπογράψει συμβόλαιο μέχρι το προσεχές καλοκαίρι, δηλαδή ήρθε με την προοπτική να βγάλει τη σεζόν ως προσωρινός προπονητής και από τη νέα σεζόν να βρίσκεται κάποιος άλλος στη θέση του, αποτελώντας τον… μόνιμο αντικαταστάτη του Μουρίνιο. Μήπως θα έπρεπε εκεί στο Μάντσεστερ να αναθεωρήσουν για το πόσο προσωρινός μπορεί να είναι ο Σόλσκιερ;

Οι διάδοχοι του Φέργκι στο ξεκίνημά τους:

Μόγιες (2-1-1)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Γουίγκαν 2-0
Σουόνσι – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-4
Utd-Chelsea 0-0 Μαν. Γιουνάιτεντ – Τσέλσι 0-0
Λίβερπουλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-0

Γκιγκς (2-1-1)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Νόριτς 4-0
Σάντερλαντ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-0
Μαν. Γιουνάιτεντ – Χαλ 3-1
Σαουθάμπτον – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1

Φαν Χαλ (0-2-2)

Μαν. Γιουνάιτεντ – Σουόνσι 1-2
Σάντερλαντ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-1
MK Dons – Μαν. Γιουνάιτεντ 4-0 (League Cup)
Μπέρνλι – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-0

Μουρίνιο (3-0-1)

Μπόρνμουθ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-3
Μαν. Γιουνάιτεντ – Σαουθάμπτον 2-0
Χαλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-1
Μαν. Γιουνάιτεντ – Μάντσεστερ Σίτι 1-2

Σόλσκιερ (4-0-0)

Κάρντιφ – Μαν. Γιουνάιτεντ 1-5
Μαν. Γιουνάιτεντ – Χάντερσφιλντ 3-1
Μαν. Γιουνάιτεντ – Μπόρνμουθ 4-1
Νιούκαστλ – Μαν. Γιουνάιτεντ 0-2

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς