16.4 C
Athens

Στην πρώτη δεκάδα οι οπαδοί της ΑΕΚ (vid)

Την ένατη θέση στον κόσμο κατέλαβαν για το 2018 οι οπαδοί της ΑΕΚ σύμφωνα με Ultras World

Μία πολύ σημαντική διάκριση επεφύλασσε το έτος που έφυγε για τους οπαδούς της ΑΕΚ
Συγκεκριμένα, το Ultras World συμπεριέλαβε τους φανς της «Ένωσης» στην κορυφαία δεκάδα των ultras για το 2018! Οι Ενωσίτες βρίσκονται συγκεκριμένα στην 9η θέση της λίστας και είναι η μοναδική ελληνική εκπροσώπηση.

Αξίζει να τονιστεί ότι στην κορυφή βρίσκονται οι φίλοι του Ερυθρού Αστέρα, στη 2η θέση εκείνοι της Άιντραχτ Φρανκφούρτης και την πρώτη τριάδα συμπληρώνουν οι οπαδοί της Λέγκια Βαρσοβίας.

Κι όλα αυτά σε μια χρονιά που βρήκε την ΑΕΚ να κατακτά το πρωτάθλημα για πρώτη φορά μετά από διάστημα 24 ετών, όπως φυσικά και να επιστρέφει στους χρυσοφόρους ομίλου του Champions League μετά από 12 χρόνια αναμονής και δυσκολιών

Στον επίσημο λογαριασμό Ultras World στο Instagram αναφέρονται τα εξής για τους οπαδούς της Ένωσης:

«AEK N.9 στον κατάλογο Top-10 Ultras of 2018. Οι Έλληνες ultras που ονομάζονται Original 21 είχαν ένα απίστευτο έτος και ίσως ένα από τα καλύτερα τους την τελευταία δεκαετία. Αυτός είναι ο λόγος που τους βάζουμε στο TOP 10 για πρώτη φορά. Μπορεί να αναρωτιέστε γιατί η ΑΕΚ είναι η μόνη ελληνική ομάδα στον κατάλογο και είναι μια καλή ερώτηση, διότι ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός επίσης είχαν μεγάλες ενέργειες.

Ωστόσο, επιλέξαμε την ΑΕΚ λόγω των ωραίων πανό στα παιχνίδια της ομάδας του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και στα ντέρμπι. Είχαν επίσης πολλά pyroshows στα ευρωπαϊκά παιχνίδια , και για εμάς αυτό είναι ένα μεγάλο πλεονέκτημα όταν αποφασίζουμε ποια ομάδα θα συμπεριλάβουμε στη λίστα. Οι ultras της ΑΕΚ είχαν επίσης ισχυρά μηνύματα για την ομάδα τους αλλά και άλλα κατά της UEFA! Μπορεί να μην δημιούργησαν κορεό, αλλά οι ενέργειές τους στην κερκίδα ήταν παθιασμένες και τράβηξαν την προσοχή μας. Θέλουμε να συγχαρούμε την ΑΕΚ και ευχόμαστε σε όλους τους Έλληνες Ultras μια ισχυρότερη παρουσία μέσα στο 2019»

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς