17.3 C
Athens

Παραδόθηκε ο δράστης της δολοφονίας του 20χρονου στον Πειραιά – Ποια ήταν τα πρώτα του λόγια

Πρόκειται για 34χρονο αλλοδαπό σεσημασμένο για διακίνηση ναρκωτικών • Η παράδοση έγινε μετά από… διαπραγματεύσεις • Τι λέει η Λατινοαμερικάνα φερόμενη ως «πέτρα του σκανδάλου» • Φίλος δράστη: «Τον μπέρδεψε με τον δίδυμο αδερφό του»

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι και αφού είχαν προηγηθεί διαπραγματεύσεις των συγγενών του με την αστυνομία, παραδόθηκε τελικά στις αρχές ο δράστης που πυροβόλησε και σκότωσε τον 20χρονο τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς έξω από κλαμπ στον Πειραιά.

Ο δράστης, ήταν σεσημασμένος για διακίνηση ναρκωτικών, είναι 34 ετών, με καταγωγή από τον Αγιο Δομίνικο και πατέρας δύο παιδιών.

Ήμουν σε άμυνα», φέρεται να είπε στους αστυνομικούς ο 34χρονος που, μάλιστα, έδειχνε στο σώμα του σημάδια, τα οποία ισχυρίστηκε ότι του τα προκάλεσε ο 20χρονος, για να δικαιολογήσει την αποτρόπαιη πράξη του. Για το όπλο και πώς βρέθηκε στα χέρια του ο 34χρονος φέρεται να είπε ότι το βρήκε στο λιμάνι του Πειραιά, ότι δεν είναι δικό του και πως το είχε μαζί του για να ρίξει στον αέρα για το καλό της νέας χρονιάς…

Στο παρελθόν είχε συλληφθεί για ναρκωτικά, κλοπή, αλλά και κατοχή όπλου, το οποίο είχε βρεθεί πάνω του κατά τη σύλληψή του μετά από καταδίωξη. Όσον αφορά το κίνητρο του φονικού, υπάρχουν δύο εκδοχές. Η μία είναι να πρόκειται για ένα απλό σκούντημα μεταξύ θαμώνων του κλαμπ. Δράστης και θύμα σπρώχτηκαν λόγω του συνωστισμού στην είσοδο του καταστήματος, όπου είχαν πάει με παρέες για να διασκεδάσουν, ο ένας έκανε παρατήρηση στον άλλον, έγινε αρχικά ένα λεκτικό επεισόδιο και στη συνέχεια συνεπλάκησαν.

Η δεύτερη είναι να πρόκειται για θέμα ερωτικής αντιζηλίας, αφού σύμφωνα με άλλες πληροφορίες ο δράστης ήταν ο πρώην σύντροφος της κοπέλας του 20χρονου θύματος.

Κατά τη συμπλοκή, ο δράστης τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε δύο φορές τον 20χρονο, με αποτέλεσμα μία σφαίρα να τον τραυματίσει θανάσιμα στο στήθος.

Οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν από την κατάθεση που δίνει ο 34χρονος, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της δικογραφίας, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Αυτή την ώρα στην Ασφάλεια βρίσκονται η φίλη του θύματος και ο αδελφός του, προκειμένου να δώσουν συμπληρωματικές καταθέσεις.

Ποιο ήταν το θύμα

Ραντεβού θανάτου είχε ο 20χρονος Ηλίας, που λίγες ώρες αφού είχε αλλάξει ο χρόνος έπεφτε νεκρός από τα πυρά άγνωστου άνδρα έξω από νυχτερινό μαγαζί στον Πειραιά ξημερώματα Πρωτοχρονιάς.

Ο νεαρός από τη Νίκαια, διανομέας στο επάγγελμα διασκέδαζε με την παρέα του σε νυχτερινό μαγαζί όταν άρχισαν να λογομαχούν με έναν άγνωστο άνδρα που είχε έρθει για να διασκεδάσει και αυτός με την παρέα του.

Οι δυο άνδρες δεν άργησαν να πιαστούν στα χέρια έξω από το μαγαζί, όταν μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα ο άγνωστος τράβηξε πιστόλι και πυροβόλησε εν ψυχρώ τον 20χρονο Ηλία.

Ο δράστης τράπηκε σε φυγή αφήνοντας αιμόφυρτο τον νεαρό, ο οποίος είχε προλάβει να προστατέψει και την κοπέλα του η οποία βρισκόταν στο σημείο, δίπλα από τον Ηλία.

Ο άτυχος 20χρονος μεταφέρθηκε αμέσως στο Τζάνειο νοσοκομείο όπου υπέκυψε στα τραύματά του.

Φίλη του θύματος: «Με έσπρωξε για να μην χτυπήσει εμένα η σφαίρα»

Με έσπρωξε για να γλιτώσω και χτυπήθηκε εκείνος από την σφαίρα», δήλωσε σοκαρισμένη  στην κάμερα του ΣΚΑΪ, η σύντροφος του νεαρού άνδρα που έχασε την ζωή του από πυροβολισμό που δέχτηκε κατά την διάρκεια τσακωμού, έξω από κέντρο διασκέδασης του Πειραιά, τα ξημερώματα της Πρωτοχρονιάς.

«Η σφαίρα ερχόταν σε εμένα, αλλά ο Ηλίας με έσπρωξε και χτύπησε εκείνον» αναφέρει η κοπέλα, διευκρινίζοντας πως δεν είχαν σχέσεις με τον δράστη και την παρέα του, ωστόσο τους γνώριζε εξ όψεως καθώς τους είχε δει να κινούνται στην Περιοχή του Πειραιά.  «Αν τους γνώριζα δεν θα ζούσαν τώρα», πρόσθεσε η κοπέλα που έχει καταγωγή από τη Λατινική Αμερική, είτε από Κολομβία, είτε από Βενεζουέλα.

Φίλος δράστη: Τον σκότωσε γιατί τον μπέρδεψε με τον δίδυμο αδελφό του

Διαφορετική είναι η εκδοχή ενός φίλου του δράστη, που υποστηρίζει πως ο φόνος έγινε κατά λάθος!

«Αυτά που λένε είναι ψέματα. Δεν τον είχε δει ποτέ, δεν τον ήξερε, δεν έγινε η δολοφονία για τα “μάτια” μιας γυναίκας. Η αλήθεια είναι ότι θύμα και δράστης δεν γνωρίζονταν. Το θύμα δεν είχε ξανάρθει στο μαγαζί, δεν τον ήξερε κανείς. Ο δράστης ερχόταν με τη γυναίκα του, ήταν θαμώνας. Πριν από δύο Σάββατα, η κοπέλα του θύματος, χόρευε με τον αδερφό του μέσα στο μαγαζί με προκλητικό τρόπο. Την ημέρα της δολοφονίας, ο δράστης, καθόταν απ’ έξω από το μαγαζί, λίγο πριν γίνει το συμβάν και τον πέρασε για τον δίδυμο αδερφό του γιατί έμοιαζαν πολύ στο πρόσωπο», είπε αρχικά ο φίλος του δράστη.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς