17.7 C
Athens

Ο Πολάκης αποκάλυψε προστατευόμενο μάρτυρα της υπόθεσης Novartis

Έκανε ανάρτηση στο Facebook και τη συνόδευσε με πέντε φωτογραφίες και υπονοούμενα

Με αφορμή την άσκηση δίωξης εναντίον ενός εκ των προστατευόμενων μαρτύρων της υπόθεσης Novartis λίγο πριν φύγει από την Ελλάδα, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ανέβασε ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook όπου «δίνει» τον προστατευόμενο μάρτυρα.

Ο κ. Πολάκης παρουσιάζει φωτογραφία του Νίκου Μανιαδάκη, πρώην συμβούλου πολιτικών που είχαν διατελέσει υπουργοί Υγείας, αφήνοντας βαρύτατο υπαινιγμό ότι πρόκειται για το πρόσωπο που μετέφερε μίζες σε βαλίτσες. Ο Νίκος Μανιαδάκης είναι ένας από τους τρεις προστατευομένους μάρτυρες που φέρονται πως είχαν καταθέσει ότι η Novartis έκανε «ωφέλιμες» πληρωμές προς συγκεκριμένα πολιτικά πρόσωπα και ξαφνικά από μάρτυρας βρέθηκε κατηγορούμενος.

Μάλιστα, ο Παύλος Πολάκης συνοδεύει την ανάρτησή του με πέντε εικόνες, φωτογραφίζοντας αυτό που κατά την άποψή του ήταν το «ταξίδι»  της μίζας από το λογαριασμό της φαρμακοβιομηχανίας.

«Ο αποστολέας (φωτο1), το μέσο (φωτό 2), ο μεταφορέας (φωτό 3), ο προορισμός (φωτό 4-5). Εχει να σχολιάσει κάποιος από τους υπουργούς των οποίων υπήρξε σύμβουλος ο «μεταφορέας» κάτι;; Εχει πέσει άκρα του τάφου σιωπή, απο το πρωί σήμερα βλέπω!!!! Μου ’χουν λείψει οι τσιρίδες….», γράφει η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη.

Στον προστατευόμενο μάρτυρα, ο οποίος ήταν σύμβουλος τριών πρώην υπουργών Υγείας,  έχει ασκηθεί δίωξη για παθητική δωροδοκία με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου 1608/1950 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Πρόκειται για τον Νίκο Μανιαδάκη, φωτογραφία του οποίου κοινοποιεί στην ανάρτησή του ο Παύλος Πολάκης. Τις ημέρες των εορτών ο Νίκος Μανιαδάκης επιχείρησε να φύγει από την Ελλάδα μαζί με όλη του την οικογένεια, σύμφωνα με τις αρμόδιες αρχές.

Μόλις αυτό έγινε αντιληπτό από τις διωκτικές αρχές σήμανε συναγερμός και οι αστυνομικές αρχές του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών κατάσχεσαν το διαβατήριό του με την αιτιολογία ότι είναι ύποπτος για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας.

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς