22.1 C
Athens

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Να γιατί δεν ανησυχεί ο Ολυμπιακός για Λάζαρο!

Ο Νίκος Συνοδινός αποκαλύπτει το «κλειδί» της υπερασπιστικής γραμμής του Ολυμπιακού κόντρα στην προσφυγή της ΑΕΚ για τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο

Καμία ανησυχία δεν υπάρχει στον Ολυμπιακό για την προσφυγή που κατέθεσε στην Επιτροπή Επίλυσης οικονομικών διαφορών της ΕΠΟ η ΑΕΚ κατά του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου και της Πειραϊκής ΠΑΕ, επικαλούμενη την ύπαρξη συμφωνητικού με την υπογραφή του 32χρονου ποδοσφαιριστή και της πρώην ομάδας του Βερόνα.

Η Ένωση ισχυρίζεται πως η απόκτηση του Χριστοδουλόπουλου από την ιταλική ομάδα έγινε με τη μορφή δανεισμού ως το καλοκαίρι του 2018 κι έδινε την δυνατότητα στους κιτρινόμαυρους, εφόσον κάνουν χρήση της οψιόν μεταξύ των δύο ομάδων να κάνουν δικό τους τον Λάζαρο για ακόμα ένα χρόνο, ως τον Ιούνιο του 2019.

Στο φάκελο που κατατέθηκε υπάρχει τριμερές συμφωνητικό το οποίο έχει δοθεί στη FIFA και φέρει την υπογραφή τόσο της ΑΕΚ, όσο και του ποδοσφαιριστή, αλλά και της πρώην ομάδας του, Βερόνα.

Το νομικό επιτελείο του Ολυμπιακού, επικεφαλής του οποίου είναι ο Αργύρης Λίβας, παρέλαβε το φάκελο που κατέθεσε η ΑΕΚ και αφού εξέτασε το σύνολο των εγγράφων, θεωρεί δεδομένο πως δεν πρόκειται ν’ αντιμετωπίσει πρόβλημα όχι μόνο η ΠΑΕ, αλλά ούτε ο Χριστοδουλόπουλος.

Κλειδί ο χρόνος

Στην Πειραϊκή ΠΑΕ έκριναν επιβεβλημένο να μην ανοίξουν τα χαρτιά της υπερασπιστικής τους γραμμής. Σύμφωνα με πληροφορίες ωστόσο, κλειδί στην υπόθεση είναι ο χρόνος που είχε υπογράψει το περίφημο συμφωνητικό ο Χριστοδουλόπουλος. Στον Ολυμπιακό αναζήτησαν και βρήκαν νομολογία με βάση την οποία συμβόλαιο που έχει υπογραφεί πριν από δύο χρόνια δεν έχει καμία νομική ισχύ.

Τα στοιχεία θ’ αναλυθούν και θα κατατεθούν στην αρμόδια επιτροπή επίλυσης οικονομικών διαφορών, προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις που θ’ απαλλάξουν όχι μόνο τον Ολυμπιακό, αλλά και τον Λάζαρο Χριστοδουλόπουλο από κάθε ευθύνη.

Η ΑΕΚ ζητά την τιμωρία του Λάζαρου βάσει του κανονισμού της ΕΠΟ για τους επόμενους 4-6 μήνες, την επιβολή απαγόρευσης μετεγγραφών στον Ολυμπιακό αλλά και την οικονομική της αποζημίωση.

Η μάχη Ολυμπιακού-ΑΕΚ για τον Λάζαρο θα είναι… τριπλή, καθώς μετά την ετυμηγορία της πρωτοβάθμιας ΕΕΟΔ, η υπόθεση θα πάει στη δευτεροβάθμια και τέλος στο διαιτητικό δικαστήριο που θα καταφύγει ο θιγόμενος.

 

 

ΕΥΘΕΩΣ με τον Γιώργο Χαλά Γιώργος Χαλάς